Α.Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης,όταν φύγει ο Π.Καμμένος

0
103

Την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αλλάξει την μέχρι τώρα στάση του και άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχωρεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μετρηθούμε στη Βουλή», δηλαδή ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνο σε περίπτωση που δεν έχει 151 βουλευτές να στηρίζουν την κυβέρνηση «με γνώμονα και κριτήριο τη σταθερότητα της Οικονομίας». Σημείωσε, πάντως, ότι εκτιμά πως «ο εταίρος μου δεν θα διευκολύνει τα σχέδια Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το λέμε από καιρό. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους.

Σήμερα απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here