«Πλακώθηκαν» Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

0
358

Η μοναδική υπαρκτή ελπίδα για τον Παναθηναϊκό «έσβησε» το πρωί της Κυριακής στο «Εκάλη club» σε λιγότερο από μία ώρα, στην δεύτερη κατ’ιδίαν συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Το μεγάλο «αγκάθι» των χρεών-για το οποίο… κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων από την πρώτη στιγμή όταν δεξιά και αριστερά διαβάζαμε για «Λάτσηδες», υποψήφιους προέδρους, συμφωνίες και εμπόριο ελπίδας- δεν βγήκε ποτέ από την σάρκα των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και το «ναυάγιο» φέρνει πιο κοντά από ποτέ τον σύλλογο στην καταστροφή!

Οπως γράφε ο Ν.Αθανασίου στο Gazzetta.gr πριν μπούμε στην επόμενη ημέρα που με τα υπάρχοντα δεδομένα, πιστέψτε μας δεν θέλει κανείς να την ζήσει, να πούμε δύο κουβέντες για το στόρι που οδήγησε σε… τοίχο την αλλαγή σελίδας. Ο Αλαφούζος αποχορώντας από το τιμόνι της ΠΑΕ ήταν διατεθειμένος να αναλάβει χρέη 25 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος χρόνου, ο Γιαννακόπουλος ήθελε 40, συνεισφέροντας και εκείνος ακόμη 15 για το «σβήσιμο» των υποχρεώσεων της ΠΑΕ, ώστε το «Pao Foundation» να μπορέσει άμεσα να χαράξει πορεία πρωταθλητισμού στο ποδόσφαιρο και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο επίπεδο το μπάσκετ, δίνοντας και ανάσα στον Ερασιτέχνη που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην εντατική, έτοιμος να ξεψυχήσει.

Από το ραντεβού της Παρασκευής, ο Γιαννακόπουλος είχε κάνει την πρόταση για 15 εκατομμύρια σχετικά με τα χρέη, κάνοντας ένα βήμα πίσω.

Μια μικρή παρένθεση σχετικά με τα χρέη, τις υποχρεώσεις και όλα τα σχετικά. Είναι διαφορετικές οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, είναι άλλο πράγμα οι μακροπρόθεσμες μέσω των διακανονισμών, άλλο η Εφορία. Τα ακριβή στοιχεία για κάθε χρήση τα γνωρίζουν μόνο ο Αλαφούζος, ο Γιαννακόπουλος και το λογιστήριο της ΠΑΕ και αποτελεί υποχρέωση του απερχόμενου μεγαλομετόχου να ενημερώσει υπεύθυνα και με στοιχεία(πέρα από τον ισολογισμό της εταιρίας) για τα οικονομικά πεπραγμένα της πενταετίας, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει προς τον κόσμο που στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια του μέσα από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»! Γιατί την διαφάνεια δεν μπορείς να την επικαλείσαι μόνο όταν ζητάς. Κλείνει η παρένθεση.

Στο ραντεβού της Κυριακής δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος, ο Αλαφούζος δεν μπόρεσε να ανεβάσει το μέρος των χρεών(ένα κομμάτι το… κληρονόμησε από την περίοδο της πολυμετοχικότητας όπου μεγαλομέτοχος ήταν ο Τζίγγερ και ένα εξίσου σημαντικό οφείλεται στον ίδιο) που θα αναλάμβανε να καλύψει και κάπως έτσι φτάσαμε στο οριστικό αδιέξοδο.

Και κάπου εδώ ξεκινά το μαύρο μέλλον για τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα:

1) Πιθανότατα αύριο ο Γιάννης Αλαφούζος θα τοποθετηθεί δημόσια, ξεκαθαρίζοντας πως καλύπτει ένα μέρος των χρεών σε βάθος χρόνου(εκτός απροόπτου στο ύψος που είχε αναφερθεί και στις συζητήσεις με τον Γιαννακόπουλο) και αποχωρεί από τον σύλλογο, κλείνοντας οριστικά τις κάνουλες της περαιτέρω χρηματοδότησης! Άμεσα ή όχι, θα το μάθουμε την Δευτέρα…

2) Σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε το τελευταίο τρίμηνο στην ΠΑΕ:

Ο Παναθηναϊκός για να μην τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του μήνα! Σε αντίθετη περίπτωση η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα τον τιμωρήσει με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν!

3) Στα ταμεία του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα θα πρέπει να γίνει εισροή ακόμη 17 εκατομμυρίων ευρώ! Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχουν οφειλές σε παίκτες αυτής της ομάδας, προσφυγές και αδυναμία κάλυψης των διακανονισμών που έχουν ήδη συμφωνηθεί για άλλες οφειλές.

4) Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 25 εκατομμύρια, τα οποία είναι άμεσες υποχρεώσεις. Μέχρι το καλοκαίρι. Χρήματα, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι σε θέση να καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος.

5) Από την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέσυρε την πρόταση για την ΠΑΕ, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που να φέρεται διατεθειμένος να βγει μπροστά και να αναλάβει την κατάσταση. ΚΑΝΕΙΣ…

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη, κάτι παραπάνω από οριακή, καθώς το καράβι δεν έχει απλά πορεία προς τα βράχια αλλά έχει αρχίσει να τα ξύνει κιόλας!

Μία οριακή κατάσταση, την οποία απέκρυπταν όλο αυτό το διάστημα οι διοικούντες την ΠΑΕ και ειδικά ο Γιάννης Αλαφούζος που δεν βγήκε δημόσια ΠΟΤΕ να τοποθετηθεί για την κατάσταση στα οικονομικά του συλλόγου, επιλέγοντας την σιωπή! Πάλι καλά που έγινε ο έλεγχος από τον Γιαννακόπουλο και κάποια στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, τα στόματα άνοιξαν και υπάρχει πλέον μια εικόνα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ιστορική ευθύνη του Αλαφούζου απέναντι στον σύλλογο είναι τεράστια και ο ίδιος θα αποφασίσει για το πως θέλει να γράψει το φινάλε του στον Παναθηναϊκό. Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τους όρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το «τριφύλλι» δεν γύρισε σελίδα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μην επιτρέψει την διάλυση, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες της εταιρίας, ώστε ο σύλλογος να μην τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ και να μην «βαρέσει» κανόνι!

Σε αντίθετη περίπτωση θα γράψει το όνομα του με μαύρα γράμματα στην ιστορία του κλαμπ, θα έχει βάλει την υπογραφή του στην κατηφόρα του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας και θα έχει επιβεβαιώσει εκείνους που εισέπραξαν… παρεμβολή άλλων δυνάμεων που θέλουν την διάλυση του Παναθηναϊκού, στις συζητήσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Για να μην το κουράζουμε άλλο. Ο Θεός(αν υπάρχει και σε όποιον πιστεύει ο καθένας) να βάλει το χέρι του…

Υ.Γ1: Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα έχει μικρή, ελάχιστη σημασία μπροστά στις διοικητικές εξελίξεις, οπότε θα τα πούμε αύριο το πρωί για το ματς.

Υ.Γ2: Τόσο υποτακτικός που «έφαγες» την πιο 100% Παναθηναϊκή φωνή στο ραδιόφωνό σου. Ούτε καν για γέλια. Μόνο για κλάμματα…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here