Ο Ριχάρδος στις φυλακές Ναυπλίου

0
157

Στις φυλακές Ναυπλίου μετήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Ο ενεχυροδανειστής μέχρι τα ξημερώματα βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Μεταγωγών και από εκεί με αρκετές ώρες καθυστέρηση στις φυλακές του Ναυπλίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μελετούν την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Αντικείμενο της προσφυγής τους σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, κάτι το οποίο θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Παράλληλα την άμεση αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά ζητεί με προσφυγή του στην ανακρίτρια ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την απόλυτη νομική αντίδραση του για την στάση της εισαγγελέως, την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη.

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας και καλεί και τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

«Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του» τονίζει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή και προσθέτει «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (εκτός του Ριχάρδου Μυλωνά που έχει μεταφερθεί στο Ναύπλιο) παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στη ΓΑΔΑ.

Zougla.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here