«Ξαφνική» συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για την Εκκλησιαστική περιουσία – εκτός «δημοσίου» όλοι οι ιερείς Αγνωστο εαν η εταιρεία Πολιτείας-Εκκλησίας θα οδηγηθεί «στην αγκαλιά» των ξένων που καραδοκούν

0
278

Δέσμευση Τσίπρα οτι δεν θα αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος ,ουτε θα αποκαθηλώσει τα χριστιανικά σύμβολα,όπως το σταυρό απο την σημαία κλπ όπως ορισμένοι έγραψαν ή ισχυρίσθηκαν.

Άρθρο 3 – Σύνταγμα της Ελλάδος

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here