Ν.Κοτζιάς: Δεν θα με φοβίσουν! Ξεκίνησε έρευνα ο Αρειος Πάγος…για Σόρος,απόρρητες δαπάνες κ.α.

0
270

Μηνυτήρια αναφορά δέκα σελίδων φαίνεται ότι έχει στείλει ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», στρέφεται κατά πάντων.

Ο τέως υπουργός πιστεύει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι «η προβοκάτσια στις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη, με την φράση στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια, οι εναντίον μηνυτήριες αναφορές από οργανώσεις με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, οι σφαίρες και τα αίμα που του εστάλησαν ταχυδρομικώς στο υπουργείο Εξωτερικών, δημοσιεύματα εβδομαδιαίων εφημερίδων και ιντερνετικών σελίδων για τις αναθέσεις έκδοσης βίζας από ιδιωτικές εταιρείες με επικεφαλής δύο πρώην πρέσβεις και έναν πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας, οι αναφορές σε δημοσιεύματα για χρηματισμό δημοσιογράφων βαλκανικών χωρών και τέλος η επίθεση που εδέχθη στο Υπουργικό Συμβούλιο εκκινούν μεν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουν ως κοινό στόχο να τον κάνουν να φοβηθεί».

«Για τις υποθέσεις με τις βίζες στις οποίες ενεπλάκη από τον υπουργό Αμύνης και το όνομα του επιχειρηματία Σόρος, από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά λέγεται μετ’ επιτάσεως πως κύρια πηγή της διαρροής δεν είναι ο υπουργός Αμυνας, αλλά κέντρο εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό θεωρεί πως κρύβεται πίσω απο τα δημοσιεύματα» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, η οποία δημοσιεύει και δήλωση του Νίκου Κοτζιά που λέει στους συνεργάτες του «ότι θέλουν να με φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

**Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος με μηνυτήρια αναφορά του κατά παντός υπευθύνουστην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητά ουσιαστικά την παρέμβασή της για όσα ελέχθησαν ή είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την παραίτησή του.

Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Κοτζιάς δρομολόγησε τη διενέργεια της έρευνας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για όλα τα θέματα, που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με βίζες, χρηματοδοτήσεις από τον επιχειρηματία Σόρος, δαπάνες του ΥΠΕΞ και άλλα.

Η προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην οποία η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου είχε ήδη διαβιβάσει το φάκελο που είχε κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία ζητώντας την εισαγγελική παρέμβαση για όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ του τότε υπουργού ΥΠΕΞ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας οδηγώντας τον κ. Κοτζιά σε παραίτηση.

Η μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτή ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα από το διαδίκτυο και τέσσερα από εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να  τα αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του.

Στην αναφορά του αναφέρει ότι στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου, και να τον αναγκάσουν να σωπάσει. Κάτι, ωστόσο, που, όπως φέρεται να παρατηρεί στο κείμενο της μήνυσής του «ασφαλώς δεν το πέτυχαν».

Φέρεται, δε, να καταλήγει ως εξής: «Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος»

Παρατηρεί επίσης πως, αφού δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ειδικότερα, οι παρανομούντες εκβιαστές, μέσω διαφόρων ΜΜΕ, όπως υποστηρίζει,  στα οποία πιθανώς έχουν πρόσβαση, ξεκίνησαν επιχείρηση αμαύρωσης της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, και δυσφήμισης του βασικού φορέα της, δηλαδή του προσώπου του.

Επίσης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σε ότι αφορά τα περί 50 εκατομμυρίων από τον Σόρος, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να αναφέρει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι όλο το «σύστημα Σόρος» καταπολέμησε μετά μανίας τον υπουργό Εξωτερικών στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό.

Επίσης, τονίζει στην αναφορά του ότι ρίχνουν λάσπη όσοι ισχυρίζονται ότι διαχειρίστηκε με αδιαφάνεια  απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών για ποσά μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να διευκρινίζει αφενός, ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών, διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή. Εκείνη προτείνει και διανέμει, ενώ αποφασίζει το Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

Ο κ. Κοτζιάς θυμίζει ότι επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, αναζήτησε και βρήκε 40 εκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στο ελληνικό δημόσιο τα 14 εκατομμύρια. Επιπλέον, μετά από επίπονη εργασία, πλείστες υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας εντοπίστηκαν και στάλθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο πειθαρχικό του ΥΠΕΞ, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. Τέλος, αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα ευρώ από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.

**Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νικόλαου Κοτζιά, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης. Η Εισαγγελία θα εξετάσει αν υφίστανται οι κατηγορίες της παράδοσης κρατικών μυστικών-απορρήτων και της έκθεσης της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, που προσάπτονται – σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά – στον κ. Κοτζιά, μετά την αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδίων για ανακήρυξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Κοτζιάς με τη δημόσια και δια του Τύπου «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση «των μυστικών κυβερνητικών σχεδίων» της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα έξι στα 12 μίλια «τορπίλισε, μια θαρραλέα επιτελική και εθνική προσπάθεια για επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι ο τέως υπουργός με την πράξη του επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων- διενέξεων με το γειτονικό κράτος, διατάραξη των φιλικών σχέσεων και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» ενώ υπογραμμίζει ότι είναι «άγνωστος ο λόγος που ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και έκαψε μία σωστή προσέγγιση και προσπάθεια, η οποία μόνο αιφνιδιαστικά επιβάλλεται, και όχι κατόπιν διαπραγμάτευσης».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here