Προεκλογική περίοδος με προανακριτικές επιτροπές και διώξεις

0
205

Προεκλογική περίοδος με τέσσερις πολιτικούς της ΝΔ, έναν του ΚΙΝΑΛ υπό κατηγορία, προαναγγέλλεται μετά την προφανή απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας.

Η αναβάθμιση της επιτροπής για την Υγεία σε προανακριτική σημαίνει πως τα πράγματα γίνονται σοβαρά και πως οι πέντε αυτοί πολιτικοί δηλαδή ο σημερινός Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς καθώς και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος θα υποστούν ενδελεχή έρευνα και εξέταση από τους συνάδελφους τους αναφορικά με τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται.

Το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τις 26 προσλήψεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη, η υπόθεση των εμβολίων γρίπης που αφορά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι τιμές των φαρμάκων (αντιϊκά) η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και βεβαίως η δυσώδης υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν αποτελούν τις κορυφές ενός γιγαντιαίου παγόβουνου που αφορά στην απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ενδεχομένων και εκατοντάδων δημοσίου χρήματος στον τομέα της Υγείας κατά τις πρόσφατες δεκαετίες.

Στην ουσία πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο με πολλές σκανδαλώδεις παραφυάδες και υπο-σκάνδαλα που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υπ’ αυτή την έννοια η άτυπη προεκλογική περίοδος η οποία έχει αρχίσει, θα κινηθεί και στους ρυθμούς αυτών των αποκαλύψεων κρατώντας το πολιτικό σύστημα σε καθεστώς δικαστικής εκκρεμότητας.

Μετά και την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του πια αντιμετωπίζει σοβαρότατο ζήτημα συλλογικής αξιοπιστίας.

Το έλλειμμα αυτό επιβαρύνεται και από τις διαφαινόμενες κοινοβουλευτικές και δικαστικές εξελίξεις στον τομέα της Υγείας αφού Άμυνα και Υγεία δυστυχώς αποτελούν τα χρυσοφόρα ελ ντοράντο που προσφέρονται για μίζες, υπεξαιρέσεις και διακίνηση μαύρου χρήματος από πολιτικές εξουσίες αλλά και μεμονωμένα από πολιτικά πρόσωπα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here