Κοτζιάς: Προς το παρόν, «παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας»! «Οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

0
243

Δεν ήταν τυχαία η ΜΗ αναφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο άθροισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη βουλή,απο τον Νίκο Κοτζιά. Καθώς το μαξίμου επέλεξε τους βουλευτές του Καμμένου για να συνεχίσει το….κυβερνητικό του δρόμο,αδειάζοντας θεαματικά,ωμά,κυνικά και βρώμικα τον Ν.Κοτζιά,ο τελευταίος τους υπενθυμίζει οτι 3 έδρες της «κυβερνητικής πλειοψηφίας» μπορεί να αλλάξουν πορεία προσεχώς…(Κοτζιάς,Τόσκας,Γεννιά). Ισως και άλλοι…

Και επίσης είναι φανερό οτι στο δρόμο «προς τις κάλπες» το Μαξίμου θα…τρέμει περισσότερο τον Νίκο Κοτζιά απο τον «αγκαλίτσα» Πάνο.

«Δεν αιφνιδιάστηκαν για την αιγιαλίτιδα οι Τούρκοι, το ξέρουν από καιρό ότι θα την επεκτείνουμε» είπε ο Νίκο Κοτζιάς στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ για τον…ντόρο που ξεσήκωσαν ορισμένα φιλοτουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα(οι Τούρκοι δυστυχώς άλωσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης κυρίως τηλεοράσεις).

Όπως τόνισε, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κ. Μαυροειδή ήταν προγραμματισμένη από καιρό. «Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» ανέφερε.

«Παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας» ξεκαθάρισε παράλληλα ο τέως υπουργός Εξωτερικών, απορρίπτοντας κάθε σενάριο αυτονόμησής από τον ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου και της Κίνησης Πράττω που έχει ιδρύσει.

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε και για την συνάντηση στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017 με τον κ. Τσαβούσογλου και τον τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπου η Τουρκία επεχείρησε  να ανοίξει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που απετράπη.

Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι η επόμενη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό θα ξεκινήσει από καλύτερη θέση  επειδή έχει μπει πάνω στο τραπέζι το θέμα των εγγυήσεων  και των συμμαχιών, όπου είναι το θεμελιακό ζήτημα    της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Ο κ. Κοτζιάς έδωσε την δική του εκτίμηση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν την θωράκιση των κρατών τους.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ακόμη οροθετηθεί η ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας αποσαφήνισε πως πρέπει πρώτα η Αθήνα να οροθετηθεί με την Αίγυπτο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here