Το ισχυρό «δίδυμο εξουσίας»

0
495

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

«Τον πέταξαν σαν να ήταν…σκουπίδι…» σχολίαζε έμπειρος πολιτικός παρατηρητής,τα περι απομάκρυνσης απο το κυβερνητικό σχήμα,του μέχρι χθες πανίσχυρου υπουργού των εξωτερικών και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ,Πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ κ.Νίκο Κοτζιά. «Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του…» σχολίασε ένας άλλος γελώντας.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα καταπληκτικό «σέρβις» του Πάνου Καμμένου που «καθάρισε» για λογαριασμό του πολύ καλού του συνεταίρου στην εξουσία Αλέξη Τσίπρα. Τα όσα έγιναν απο την Ουάσινγκτον στο ταξίδι Καμμένου και τα όσα ακολούθησαν σφυρηλάτησαν ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο αυτό «δίδυμο εξουσίας» που προφανώς και κινούνται πλέον με το βλέμμα «στην επόμενη ημέρα των εκλογών» – και προφανώς στοχεύουν σε εντελώς διαφορετικά «ακροατήρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας απαλλάχθηκε «χωρίς να λερώσει τα χέρια του» και «με πόνο καρδιάς» απο έναν θανάσιμο «εσωκομματικό» αντίπαλο και επίσης θα του φορτώσει το ναυάγιο-φιάσκο των Σκοπίων και δεν θα τον έχει μέσα στα πόδια του,για τα όσα κυοφορούνται στο «Κυπριακό». Ταυτόχρονα ο Πάνος Καμμένος φρόντισε να του υπενθυμίσει μερικούς απο τους «φακέλους» που κρατάνε στα χέρια τους για τα «μυστικά πεπραγμένα του» στο ΥΠΕΞ(19 εκ.ευρώ «φαγωμένα» μόνο φέτος απο τις απόρρητες δαπάνες,στημένοι διαγωνισμοί κλπ) σε περίπτωση που επιδιώξει «αντάρτικο».

Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο διάστημα,μαζί με την Novartis και τις εμπλοκές πολιτικών προσώπων που προαναγγέλονται ποινικές διώξεις,να δούμε και νέα αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης που στηρίζει την κυβέρνηση! Ισως και με εναν νέο «μίνι διορθωτικό ανασχηματισμό». Θα δείξει…(και απο τις έξωθεν εντολές). Πάντως οι συντάξεις δεν θα κοπούν,τελικά…

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στο δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου σημαντικές ικανότητες πολιτικής επιβίωσης (ίσως να ισχύει και το ρηθέν «ο μονόφθαλμος βασιλεύει ανάμεσα στους τυφλούς»). Και είναι φανερό πλέον οτι «θα πάνε μαζί μέχρι τέλους». Εαν μάλιστα ενισχυθεί λίαν προσεχώς η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης,τότε οι εκλογές θα γίνουν όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας «τον Οκτώβριο του 2019»,αν και στα δημοσιογραφικά γραφεία διακινούνταν και σήμερα σενάρια «για εκλογικό αιφνιδιασμό στην αρχή της χρονιάς…».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here