Ενας νέος πολιτικός φορέας γεννιέται…

0
229

Ο Σπύρος Στάλιας μίλησε στον Νίκο Καραμπάση στην εκπομπή «Ο παλμός των γεγονότων» για τον νέο πολιτικό φορέα, του οποίου η ίδρυση υπογράφηκε χθες και για τον σκοπό του.

Για το νέο πολιτικό φορέα: «Μια χώρα πρέπει να έχει τη νομισματική της ανεξαρτησία και όλα τα άλλα έρχονται. Αυτή τη στιγμή οι δύο μεγάλες εξουσίες έχουν δοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που επιβάλλουν τη θέλησή τους στις χώρες. Η χώρα μας αποτελεί ένα πεδίο που γίνεται ένα πείραμα φιλελευθερισμού.

Εμείς το βλέπουμε το πράγμα με μεγαλύτερη ευρύτητα. Πρέπει να αποκατασταθεί η νομισματική ακεραιότητα της χώρας. Το ευρώ είναι το νόμισμα που καθορίζει την πολιτική και δεν καθορίζεται από την πολιτική. Δημοκρατία σημαίνει αλλάζω κυβέρνηση, αλλά αλλάζω και πολιτική. Αυτή τη στιγμή κυβερνούν οι τραπεζίτες. Θα λέγαμε πως η δημοκρατία της Ευρώπης είναι τραπεζική δημοκρατία».

Για τον σκοπό του φορέα: «Ο πρώτος πυλώνας είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Δεν μπορείς να κινήσεις τις επενδύσεις σου. Δεν μπορείς να έχεις σοβαρή άμυνα γιατί δεν μπορείς να την χρηματοδοτήσεις. Η Ελλάδα έχει πιο ισχυρό νόμισμα από τις ΗΠΑ και αυτό είναι παρανοϊκό. Είναι εφικτό να βγούμε από το ευρώ. Η Ελλάδα όσες φορές έχει πτωχεύσει, έχει πτωχεύσει με ξένο νόμισμα. Θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να καταλάβουν πως η ελευθερία της χώρας καθορίζεται από την νομισματική κατάσταση».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here