Εκχώρηση 10.199 ακινήτων του δημοσίου στο «υπερταμείο»: Μόνο και εαν και εφόσον το θελήσουν οι ξένοι,πλέον…

0
324

«Για να υπάρξει αποχαρακτηρισμός ακινήτου από το υπερταμείο χρειάζονται 4/5 ψήφους, άρα και ενός εκ των δανειστών» δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Καραμπάση «Ο παλμός των γεγονότων» και συνέχισε: «Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν έχει υποθηκευτεί η επόμενη μέρα με την περικοπή συντάξεων, η οποία προέκυψε από την άφρονα πολιτική της κυβέρνησης».

Για το υπερταμείο: «Και από την κυβέρνηση Σαμαρά,  Βενιζέλου ζητούσαν να δημιουργηθεί το υπερταμείο και υπήρχαν αντιδράσεις. Εκείνοι που μας έλεγαν πως θα πουλούσαμε την Ακρόπολη, έφτασαν στο σημείο να μεταβιβάζουν απίστευτα ακίνητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο υπερταμείο. Για να υπάρξει αποχαρακτηρισμός ενός ακινήτου χρειάζεται η απόφαση του εποπτικού συμβουλίου. Χρειάζονται 4/5 ψήφοι για να αλλάξει, άρα και ενός εκ των δανειστών. Έχω καταθέσει ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο και περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτησή του».

Για την έξοδο από τα μνημόνια: «Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν έχει υποθηκευτεί η επόμενη μέρα της χώρας με την περικοπή συντάξεων. Η ανάγκη για μειώσεις προέκυψε από την άφρονα πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση. Με το έκτρωμα Κατρούγκαλου επέβαλλε έναν ζουρλομανδύα στους εμπόρους»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here