Θ.Καράογλου: Η ΝΔ θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών

0
249

«Ακόμα κι αν κυρώσει η κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα την ακυρώσει» τόνισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου στην εκπομπή του Νίκου Καραμπάση «Ο παλμός των γεγονότων» και πρόσθεσε πως: «Θα κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 όπου θα συμπεριλάβουμε και τις τράπεζες».

Αναλυτικά:

Για το δημοψήφισμα είπε: «Φάνηκε ότι οι πολίτες των Σκοπίων δεν θέλουν τη συμφωνία. Ελπίζω και εύχομαι να σταματήσει εδώ η διαδικασία. Αν και με περίεργα μαθηματικά θέλουν να μας πείσουν ότι το 1/3 του πληθυσμού που ψήφισε είναι πλειοψηφία. Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει δεσμευθεί δεν θα την ψηφίσει. Θα την ακυρώσουμε και θα αρχίσουμε διαπραγμάτευση από την αρχή.

Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή και κυρωθεί θα υπάρξουν συνέπειες, όπως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Βέβαια, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χρονοβόρα και θεωρώ ότι αυτό μπορούμε να το προλάβουμε και να το μπλοκάρουμε».

Για το χρόνο των εκλογών: «Θεωρώ ότι αρχικός στόχος ήταν να γίνουν τώρα, αλλά είχαμε τις φωτιές και τους νεκρούς στο Μάτι και κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να πάνε σε εκλογές. Έτσι το άφησαν για πιο μετά».

Για το υπερταμείο: «1954 ακίνητα της Θεσσαλονίκης είναι μέσα. Ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα και μια σειρά άλλων πολιτιστικών κέντρων που κανείς δεν μπορούσε να σκεφθεί ότι θα εκποιηθούν. Είναι εγκληματική ενέργεια και δείχνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί. Δεν υπάρχει κανένας φραγμός».

Για το διπλό προσχέδιο του προϋπολογισμού: «Είναι γελοιότητες άνευ προηγουμένου. Βγαίνουν στα κάγκελα και στα κεραμίδια και φωνάζουν αυτοί που ψήφισαν τις περικοπές. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015, όπου θα συμπεριλάβουμε και τις Τράπεζες, την τρίτη ανακεφαλαίωση που ήταν αχρείαστη».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here