Γρ.Λιονής: Τι θα κερδίσει ο λαός μας απο το «ενεργειακό παιχνίδι» της κυβέρνησης;

0
217

«Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος, αλλά πρέπει να δούμε τι θα κερδίσει ο λαός από αυτό» υποστήριξε ο Γρηγόρης Λιονής, υπεύθυνος Οικονομίας του ΚΚΕ, στην εκπομπή του Νίκου Καραμπάση «Ο παλμός των γεγονότων».

Αρχικά αναφέρθηκε στο Σκοπιανό: «Συγκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα και αυτό είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η στάση της Ελλάδας αλλά και των Σκοπίων και να δούμε γιατί υπάρχει η επιτακτική ένταξη των δυτικών Βαλκανίων. Η στάση της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες εμπλοκής σε έναν πόλεμο».

Για τα ενεργειακά: «Είναι σαφές ότι η γεωγραφική θέση της χώρας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστική η έκθεση της αμερικανίδας Νούλαντ που μεταφέρει ότι ο «δρόμος μεταξιού» των Κινέζων, αλλάζει τα δεδομένα και γι’ αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχει ένα ολόκληρο παιχνίδι αντιθέσεων και σε αυτό παίζει ρόλο και η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στη λυκοφιλία που λέγεται ΝΑΤΟ. Πρέπει να δούμε τι θα κερδίσει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε τις τιμές στην ενέργεια να αυξάνονται. Η τιμή του φυσικού αερίου, όχι απλά δεν μειώνεται, αλλά έχει συνεχή τάση για αύξηση. Η Ελλάδα παίζει τον δικό της ρόλο στην προσπάθεια αποκοπής επιρροής της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια. Όλα τα έργα δεν έχουν οδηγήσει σε ενεργειακό πλούτο, αλλά σε περισσότερη φτώχια, γιατί τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους».

Για το «ταμείο» που μέσω των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη θα φέρει έσοδα για το ασφαλιστικό: «Δεν πρόκειται για μια δίκαιη μοιρασιά, δεν πρόκειται για στήριξη. Πρόκειται για κλοπή του φυσικού πλούτου και ένα μικρό ποσό θα δοθεί στο ταμείο για τους συνταξιούχους».

Για τη ΔΕΗ: «Κατεύθυνση της κυβέρνησης κινείται σε μια απελευθέρωση της ενέργειας, που έχει οδηγήσει όμως, το ρεύμα να είναι πέντε φορές ακριβότερο από το ’80. Ο ενεργειακός σχεδιασμός δεν γίνεται για να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here