Κ.Σκρέκας: Σχεδιάζουμε μια πανίσχυρη ενεργειακά Ελλάδα

0
540

«Το δημοψήφισμα στα Σκόπια δείχνει το αλαλούμ της δικής μας κυβέρνησης» δήλωσε ο Βουλευτής ΝΔ, Κώστας Σκρέκας στην εκπομπή του Νίκου Καραμπάση «Ο παλμός των γεγονότων» και αναφερόμενος στα ενεργειακά έργα της Ελλάδας είπε: «η ΔΕΗ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Είναι ανεπαρκείς, ακατάλληλες και αδιάφορες οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ενεργειακό κομμάτι».

Για το δημοψήφισμα στα Σκόπια: «Αναδεικνύονται δύο πράγματα. Το αλαλούμ της δικής μας κυβέρνησης, καθώς ο κ. Κοτζιάς βλέπει το δημοψήφισμα θετικό, ο κ. Καμμένος πανηγυρίζει γιατί νομίζει ότι θα παρατείνει τη διάρκειά του στην καρέκλα και ο κ. Τσίπρας στέλνει συγχαρητήρια στο κ. Ζάεφ. Από την άλλη βλέπουμε ότι τα στοιχεία με τα οποία έχουν εμποτιστεί οι γείτονές μας είναι τόσο εθνικιστικά, που μια συμφωνία που τους τα δίνει όλα, τους προβλημάτισε και δεν πήγαν να ψηφίσουν. Είναι πολύ δύσκολη η επίλυση αυτού του ζητήματος και σίγουρα δεν λύνεται με μια τέτοια συμφωνία. Είναι ένα εθνικό θέμα που θα επηρεάσει την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χειρίζεται ως ζητήματα καθημερινότητας τέτοια θέματα».

Για το έργα στον χώρο της ενέργειας: «Ο βασικός ενεργειακός τροφοδότης των Σκοπίων είναι η Ελλάδα. Τα Σκόπια δεν έχουν πρόσβαση σε θάλασσα και λιμάνι και εκ των πραγμάτων έχουν ανάγκη την Ελλάδα και τις γείτονες χώρες.

Ο αγωγός ΤΑΠ, που ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και φτάνει στην Ιταλία θα αναβαθμίσει τη χώρα μας στο γεωπολιτικό χάρτη. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει «ΟΧΙ» σε αυτό το έργο. Από τη μια πλευρά το ότι αποδέχονται πως έκαναν λάθος είναι θετικό. Από την άλλη οι καθυστερήσεις που υπάρχουν, γενικότερα στον σχεδιασμό του ενεργειακού χώρου της Ελλάδας είναι απαράδεκτες. Τέσσερα χρόνια τώρα, ο βασικός πυλώνας της ενέργειας, η ΔΕΗ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ενεργειακό μέρος, είναι ανεπαρκείς, ακατάλληλες και αδιάφορες».

Για τις κινήσεις της ΝΔ για το ενεργειακό: «Στόχος μας είναι να ισχυροποιηθεί ο βασικός ενεργειακός πυλώνας. Μια χώρα που δεν έχει ανταγωνιστική ενέργεια, τότε δεν θα μπορέσει να έχει οικονομική ανάταση».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here