Γ.Μανιάτης: Να μην διανοηθούν καν αύξηση της τιμής ρεύματος…

0
166

«Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κινείται με ρυθμούς αραμπά στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής» είπε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής,  Γιάννης Μανιάτης στον Νίκο Καραμπάση και στην εκπομπή του «Ο παλμός των γεγονότων», ενώ για το δημοψήφισμα στα Σκόπια τόνισε: «Η συμφωνία δεν κλείνει πληγές, ανοίγει νέες».

Για το δημοψήφισμα: «Ο λαός των Σκοπίων αποδοκίμασε τη συμφωνία και τον πρωθυπουργό Ζάεφ. Παρότι η Ελλάδα εκχώρησε πολλά στη συγκεκριμένη συμφωνία, ο αλυτρωτισμός είναι πολύ ισχυρό στοιχείο του γειτονικού λαού και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Από τα Σκόπια παρέλασαν όλοι οι εκπρόσωποι της Δύσης και υπέδειξαν στον λαό της FYROM τι θέλουν να κάνει. Αυτό να ξέρετε ότι λειτουργεί τελείως αντίθετα. Ο κόσμος, οι πολίτες δεν θέλουν να του υποδεικνύουν απ’ έξω τι πρέπει να αποφασίσει. Κατά συνέπεια, σκόπιμο είναι οι εξωτερικοί παράγοντες να αφήσουν τον λαό να αποφασίσει. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ έχουμε πει ότι η συμφωνία δεν κλείνει πληγές, αντίθετα ανοίγει νέες. Εμείς ως προοδευτική παράταξη πάντα στηρίζαμε την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, γιατί πιστεύουμε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να παίζουν ρόλο στην ΕΕ, όχι όμως εκχωρώντας την εθνότητα και τη γλώσσα».

Για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα: «Στη χώρα μας δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. Είναι άγνωστο το πότε, όπως υποτίθεται θα άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος στη κυβέρνηση, είναι άγνωστο αν και πόσους βουλευτές θα βρει ο κ. Τσίπρας να ψηφίσουν τη συμφωνία. Το δεδομένο είναι ότι πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι που είναι επικίνδυνο».

Για τα έργα στον ενεργειακό τομέα: «Οι ενεργειακοί παράμετροι εισέρχονται πλέον ως βασικοί στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Το 2013 και 2014 καταφέραμε με πολύ σημαντικές κινήσεις, να αναβαθμίσουμε γεωπολιτικά τη χώρα καθώς κατέστη ενεργειακός κόμβος. Έχουμε ΤΑΠ, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, που τροφοδοτεί όλα τα ανατολικά Βαλκάνια και η μονάδα στην Αλεξανδρούπολη. Έχουμε δηλαδή, μια νέα μεγάλη αισιόδοξη σελίδα όπου η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί με σοβαρότητα και ταχύτητα.

Οι έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη, μπορούν να φέρουν έσοδα τα οποία θα μπουν στο ταμείο για το ασφαλιστικό. Πρέπει όμως η κυβέρνηση να πάψει να κινείται με ρυθμούς αραμπά. Μπορούμε να είμαστε οι ενεργειακοί «αιμοδότες» όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως η κυβέρνηση δεν το έχει αναδείξει».

Για τη ΔΕΗ: «Εχω προειδοποιήσει ότι η ΔΕΗ είναι προ της καταστροφής, εδώ και τρία χρόνια. Οι πολίτες της χρωστούν δισεκατομμύρια και έχει εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα. Ενώ μας έλεγαν για κέρδη 30εκ,, έχει ζημιά 250 εκ. Θα είναι τραγικό για την πατρίδα να καταρρεύσει η ΔΕΗ. Να μην σκεφτούν καν την αύξηση ρεύματος, τη στιγμή μάλιστα που η ΔΕΗ θα μπορούσε να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here