Αποκάλυψη- βόμβα: Πάνω απο 80.000 ακίνητα του δημοσίου πέρασαν κρυφά και μυστικά στους ξένους «δανειστές» και στο λεγόμενο «υπερταμείο» Μπλεγμένη και η κυβέρνηση Σαμαρά που ξεκίνησε την...παράδοση,όπως όλα τα νεοκλασσικά κτίρια της Πλάκας

0
300

«Δεν ειναι μόνο τα 10.119 ακίνητα του δημοσίου,μαζί και όλη η πολιτιστική μας κληρονομιά που παραδόθηκ στο λεγόμενο «υπερταμείο» αυτή είναι η δεύτερη φουρνιά. Εχουν προηγηθεί απο το 2013 και μετά,με πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά και συγκυβερνήτη τον Ε.Βενιζέλο και άλλα 70.000 τουλάχιστον ακίνητα του δημοσίου ανάμεσα στα οποία και όλα τα διατηρητέα νεοκλασσικά κτίρια της Πλάκας»! Την αποκάλυψη – βόμβα έκανε στην εκπομπή του Νίκου Καραμπάση «Ο παλμός των γεγονότων» στον xfm 94,3 ο πρέοδρος του ενιαίου συλλόγου τω ν εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού. Και όπως χαρακτηστιρικά πρόσθεσε « είναι μια κατάσταησ που δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξει,αφού ακόμη όλα αυτα τα ακίνητα,περίπου 80.000 είναι σε κωδικούς του κτηματολογίου και οι υπηρεσίες προσπαθούν να βρούνε τι κρύβεται πίσω τους. θα πάρει καιρό για να βρούμε τι δόθηκε…».

Οπως είπε ο κ.Βαφειάδης «δεν ξέρω αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε έτσι απλά τον όρο «τσαπατσουλιά» όπως την χαρακτήρισε στην ίδια εκπομπή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ν.Φίλης όταν μέσα σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκονται σχεδόν όλα τα μνημεία και κτίρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το Υπουργείο Πολιτισμού τώρα που μιλάμε βρίσκεται στο στάδιο της ανεύρεσης των κτιρίων, των αρχαιολογικών χώρων κτλ. που έχουν δοθεί. Και όπως σας είπε τα 10.119 είναι η δεύτερη φάση. Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 70.000 κτίρια του δημοσίου που επίσης, δεν είναι γνωστά, και είναι ήδη στην κυριότητα του ΕΤΑΔ στα οποία προστέθηκαν τα 10.119.

Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει με σοβαρότητα για να εξαιρεθούν αυτά τα μνημεία άμεσα. Μέσα στις 70.000 είναι και τα νεοκλασικά της Πλάκας που δόθηκαν στο ταμείο το 2013-2014».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση: «Αν πιστεύετε ότι είναι μια τσαπατσουλιά και με μια υπογραφή θα γυρίσει πίσω, εμείς δεν το πιστεύουμε. Κάτι που παραχωρείται, πρέπει να γίνει επανέλεγχος και κατόπιν να υπάρχει υπουργική απόφαση. Δεν είναι απλή διαδικασία. Απαιτούμε να γίνει και να επανέλθουν στην κυριότητα του δημοσίου, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που μπορεί εύκολα να βάλει, δύσκολα να βγάλει. Εμείς ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού οφείλουμε και θέλουμε να διαφυλάξουμε τα μνημεία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here