Ενα πολύ περίεργο ναυάγιο με πολλά “αβαβα” Οικολογία όμως "α-λα καρτ" δεν γίνεται!

0
133

Για να δούμε μερικά πράγματα αναφορικώς με την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει πλήξει Πειραιά και τις ακτές ως και τη Γλυφάδα και κυρίως την Σαλαμίνα…

Το σκάφος φορτώνει 2570 συνολικώς τόνους πετρελαίου (είναι δηλ. φορτωμένο πλήρως) στην Ελευσίνα και μετά αντί να πλεύσει προς τον προορισμό του, πάει και αράζει στα ανοικτά της Ψυτάλλειας και από το 10μελές πλήρωμά του έφυγαν οι 8!

Μετά από μερικές ώρες, Κυριακή ξημερώματα, ένα άλλο πλοίο που ήταν στη ράδα του Πειραιώς ενημερώνει το ΕΚΣΕΔ του ΛΣ ότι ένα σκάφος βυθίζεται. Το ΛΣ στέλνει μερικά ρυμουλκά κλπ και σώζει τους δύο εναπομείναντες από το πλήρωμα.

Σημειώνω, ότι ο υπουργός Ναυτιλίας είναι Θεσσαλονίκη, λόγω Τσίπρα-ΔΕΘ, ο Α/ΛΣ στις Σπέτσες με πρόεδρο της Δημοκρατίας για την “Αρμάτα ’17”, ο Γ.Γ του υπουργείου στην περιφέρειά του στα Δωδεκάνησα.

Είναι προφανές – εκ του αποτελέσματος δυστυχώς – ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται “επιχειρησιακώς” και σε επίπεδο θαλάμου επιχειρήσεων και δεν εκτιμάται σωστά η κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος.

Τρίτη μέρα σήμερα από την καταστροφή και η πετρελαιοκυλίδα εκτός της καταστροφής των ανατολικών ακτών της Σαλαμίνος έχει φτάσει ως την Γλυφάδα και προχωρά!

Ως τώρα ο μόνος που έχει δώσει μία συνέντευξη για να εξηγεί την κατάσταση είναι ο ΜΟΝΟΣ αναρμόδιος. Ο δήμαρχος Πειραιώς.

Κανένας από τους “αρμόδιους” δεν έχει κάνει μία συνέντευξη τύπου να εξηγεί την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Αβαβά ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…. Οικολόγοι….ΜΟΥΓΚΑ ίσως γιατί τώρα είναι μέλη της κυβερνήσεως.

Αν όμως είχαμε να κάνουμε “με τα κολεόπτερα του Αμαζονίου που καταστρέφονται από την κλιματική αλλαγή” θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος!

Αν αντί για τη “μπασ-κλάς” Σαλαμίνα ήταν η “Ψαρρού” της Μυκόνου θα είχαν ξεσηκωθεί όλη η εντόπια και διεθνής…”νομενκλατούρα της πλέριας διανόησης”. Οικολογία όμως “α-λα καρτ” δεν γίνεται!

Α, και κάτι τελευταίο.
Είμαι περίεργος να δω ΠΟΣΟ τελικώς πετρέλαιο θα αντληθεί από το βυθισμένο κουφάρι, σε σχέση με αυτό που γράφουν οι φορτωτικές!!!”

Διαπιστώσεις-κρίσιμα ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί…

Λ.Μπλαβέρης

**Σε αυτή την πλευρά της θάλασσας κολυμπούσαμε παιδιά, την στερηθηκαμε στην εφηβεία μας εξαιτίας της ρύπανσης. Την ξαναβρήκαμε τα τελευταία χρόνια οπως τη θυμόμασταν. Εδω στο Νότο δεν έχουμε πάρκα, μεγάλες πλατείες. Δεν έχουμε τις καλυτερες παιδικες χαρές για τα παιδιά μας. Δεν έχουμε δα και τίποτα σπουδαίο ως εμπορικό κέντρο. Την θάλασσα μόνο να βλέπουμε απο τα παράθυρα μας, να μυρίζουμε την αύρα της, να περπατάμε δίπλα της και γιατι οχι να κολυμπάμε οταν φυσάει βοριάς. Πονάει η ψυχή μου σημερα.

Νον.Κ.

**Σε αυτές τις θάλασσες κολυμπάνε κάτοικοι της Αθηνας Έλληνες ή μετανάστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές ή να έχουν αυτοκίνητο για να πάνε κάπου πιο μακριά. Κολυμπάνε παρέες εφήβων που ζωντανεύουν με τα γέλια τους το τράμ!

Φαν.Αγ.

***Επειδη ειστε “κακοι” ανθρωποι με τον Π.Κουρουμπλη… Αυριο επιστρεφει απο Λονδινο και μαζι με τον υφυπουργο Νεκτ. Σαντορινιο, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Διονύσιο Χαράλαμπο Καλαματιανό και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιο Ράπτη θα επισκεφθούν παράκτιες περιοχές του Πειραιά για να δουν την ρύπανση….Επισης αυριο στις 15.00 εκτακτη συνεντευξη Τυπου για το θεμα στο Υπ.Ναυτιλιας!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here