Οι χρυσοκάνθαροι του «κατοχικού υπερταμείου»

0
260

Μετά τον τεράστιο σάλο που έχει προκληθεί λόγω της μεταβίβασης σχεδόν 11 χιλ ακινήτων στο υπερταμείο – ως «δεύτερη φουρινά» αφού είχαν προηγηθεί άλλα 70.000 ακίνητα του δημοσίου αρχικά στο ΤΑΙΠΕΔ απο το 2013,χωρίς κανείς να το πάρει «μυρωδιά» αφού τα είχαν κρύψει πίσω απο κωδικούς του Κτηματολογίου. Μεταξύ αυτών όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Νίκου Καραμπάση στον xFm 94,3 ακίνητα δημοσίου συμφέροντος όπως νοσοκομεία, σχολεία, στρατόπεδα, διοικητήρια, ιστορικά μνημεία πολιτιστικά κέντρα…

Στην Ελλάδα της εκποίησης, η διοίκηση του υπερταμείου αμείβεται με ποσά που προκαλούν «οργή και αγανάκτηση». Για παράδειγμα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε ο κ.Γιώργος Διαμαντόπουλος που απολαμβάνει ετησίως 75.000 μεικτά συν αμοιβές από συμβούλια. Η  διευθύνουσα σύμβουλος κ.Ουρανία Αικατερινάρη έχει ετήσια αμοιβή 270.000 ευρώ. Η θητεία τους είναι τετραετής.

Κατά την παρουσίασή τους στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και παρά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών της  Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος και η  διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου απέφευγαν συστηματικά να αποκαλύψουν την αμοιβή τους.

«Οι αμοιβές καθορίστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο με βάση έρευνα αγοράς από διεθνή οίκο αξιολόγησης ο οποίος υπολόγισε το εύρος των απολαβών με βάση τα κρατούντα στην αγορά», είπε ο κ.Διαμαντόπουλος.

Ακολούθως κλήθηκε ο υπουργός Οικονομικών να απαντήσει για τους μισθούς στο Υπερταμείο. Ο κ. Τσακαλώτος αρκέστηκε να πει οτι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τους μισθούς και δεν τους καθορίζει «εκείνος»!

Η κ. Αικατερινάρη ανέφερε ότι η αμοιβή της είναι παρόμοια με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, ωστόσο οι βουλευτές της ΝΔ καλούσαν επίμονα να μιλήσουν με αριθμούς.

Κατόπιν των πιέσεων ο κ.Διαμαντοπουλος είπε ότι η αμοιβή του είναι 75.000 το χρόνο μεικτά συν κάποιες αμοιβές από συμβούλια(προφανώς άγνωστο ποσό,προς τα…επάνω).

Την αμοιβή της αποκάλυψε και η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνια Αικατερινάρη η οποία όπως είπαμε είναι 270.000 ευρώ το χρόνο μεικτά συν τα διάφορα «έξτρα».

Στο υπερταμείο όμως την πλειοψηφία (3-2) την έχουν οι ξένοι καθώς και ΟΛΗ την δημόσια περιουσια της Ελλάδας για τα επόμενα εκατό χρόνο. Πάνω απο 80.000 ακίνητα.ΟΛΕΣ τις ΔΕΚΟ,τα νερά της χώρας,τα πάντα. Ολα τα άλλα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here