Σάλταρε…ο Ζάεφ…«την είδε» Μεγαλέξαντρος «Οταν έχει απέναντι του την πιο ενδοτική και «ανθελληνική» κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ απο συστάσεως του ελληνικού κράτους,λογικό είναι να αισθάνεται ως τρόφιμος στο...δρομοκαϊτιο» σχολίαζαν απο την αντιπολίτευση

0
466

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ όχι μόνο επιμένει ο να αποκαλεί την περιοχή εκείνη σκέτο «Μακεδονία», αλλά προχώρησε και σε νέες δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο(προφανώς ενθαρρυμένος απο το σιωνιστικό λόμπυ).

«Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά με μάτια που γυάλιζαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως “επιτέλους για εμάς η χώρα μας αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Μακεδόνες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στη «μακεδονική» γλώσσα.

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία της Διασποράς μας για την προσθήκη της “Βόρειας” στην ονομασία μας καθώς δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τη δική μας. Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο”.

Και πρόσθεσε: “Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε…”.

“Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί” δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO, Χριστιάν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού debate.

Ξεκαθάρισε ότι εάν συμβεί αυτό στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, τότε θα καλέσει τους βουλευτές του να υποστηρίξουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, και απαιτείται να ψηφιστεί από τα 2/3 του κοινοβουλίου.

Ο Μιτσκοσκι επίσης τόνισε ότι το VMRO-DPMNE τάσσεται υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μίτσκοσκι κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα, αλλάζοντας την μέχρι τότε αρνητική στάση του κόμματος.

«Η ψήφος είναι θέμα του καθενός. Με τη συνείδηση και το ήθος του, καθένας θα ψηφίσει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά του και την αγαπημένη Μακεδονία», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here