Εγκρίθηκε η πρoσφορά €1,115 δισ. για το «Ελ. Βενιζέλος»

0
381
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και ο Πρόεδρος του ΔΑΑ, κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Στην έγκριση της νέας προσφοράς της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” προχώρησε, σε σημερινή συνεδρίασή του το ΤΑΙΠΕΔ, εξέλιξη που είχε προαναγγείλει το Capital.gr σε ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, “νέα προσφορά υπέβαλε η εταιρεία “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” ΑΕ (“ΔΑΑ”) στο ΤΑΙΠΕΔ για την επέκταση κατά 20 έτη της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ. Προκειμένου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς έλαβε υπ’ όψη μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here