Απίστευτη δήλωση Καμμένου: «ή θα τους φάμε ή θα μας φάνε»!

0
501

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στον εφοπλιστή ανέφερε συγκεκριμένα πως «έχουμε νταβατζήδες που κάνουν και ναρκωτικά. Έχουμε ανθρώπους που διώκονται για εμπόριο ναρκωτικών και προκειμένου να αποκτήσουν ισχύ αγοράζουν μέσα ενημέρωσης. Παράδειγμα ο κ. Μαρινάκης ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor1 και μέρος των κατηγοριών φέρεται να είναι η χρηματοδότηση για την εμπορία ναρκωτικών και κατέχει το Βήμα, τα Νέα και εμμέσως τα Παραπολιτικά και καμιά 50αρια site τα οποία έχει αγοράσει.

»Αυτού του είδους τους νταβατζήδες, εννοώ που παίρνουν ΜΜΕ για να εκβιάζουν την κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη οφείλοντας να κάνει τη δουλειά της. Τα χτυπήματα που δέχεται αυτή η κυβέρνηση από αυτούς τους νταβατζήδες, όπως ο κ. Μαρινάκης και τα μέσα του, είναι πρωτοφανής. Ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιου είδους επίθεση.

»Αγοράζουν δε και μερικά περιφερειακά μέσα. Και επειδή άκουσα και το όνομα Αμφίπολη. Ποιους χρησιμοποιούν; Την κυρία Παναγιωταρέα. Είναι η μοναδική εκπρόσωπος τάφου. Και χρησιμοποιούν και τους καταδικασμένους από τον ΔΟΛ δημοσιογράφους που στα Πόθεν Έσχες τους έχουν τρία εκατομμύρια στην Ελβετία. Δούλευαν για τον Ψυχάρη και τώρα δουλεύουν στον κ. Μαρινάκη. Τους κάνεις αγωγές αλλά δεν τους νοιάζει. Γράφουν ψέματα και αθλιότητες. Καταδικάζονται και συνεχίζουν. Αυτοί είναι οι νταβατζήδες».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος δήλωσε Καραμανλικός, όπως είναι, πρόσθεσε, και ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ερωτηθείς για το γεύμα που είχε με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο Πάνος Καμμένος, αφού σχολίασε ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν κρύβεται κανείς» στη συνέχεια συμπλήρωσε «Με τον Αντώναρο έχουμε μια στενή σχέση, για πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ, πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

«Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο. την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Θα συνομιλήσω με τον κ. Αντώναρο, χαίρομαι που είναι η κυρία Παπακώστα στην κυβέρνηση, πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος χώρος που μπορεί να συνεργαστεί» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Οι αναφορές του υπουργού Άμυνας έρχονται λίγες ώρες μετά από όσα δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα δηλώνοντας και εκείνη βέρα καραμανλική.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε αποφασισμένος να καθυστερήσει τον ερχομό της συμφωνίας στη Βουλή και να μη ρίξει την κυβέρνηση. Προανήγγειλε ωστόσο ότι εάν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή δεν έχει τη λαϊκή εντολή να παραμείνει στην κυβέρνηση και πως σε αυτή την περίπτωση θα προτείνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκλογές, δημοψήφισμα ή μετάθεση της κύρωσης μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας.

«Εάν η συμφωνία αυτή φτάσει στο σημείο να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση. Εάν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή η πρώτη μου πρόταση θα είναι να ζητήσουμε δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό, για να πάρει θέση. Η δεύτερη επιλογή που θα έχουμε είναι οποιαδήποτε κύρωση της συμφωνίας να μετατεθεί για μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη επιλογή θα είναι η προσφυγή στις κάλπες», είπε ο κ.Καμμένος.

Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να μας πει αν θα ψηφίσει τη συμφωνία, εάν σε περίπτωση που δεν έχει ψηφιστεί, θα τη συνεχίσει και τρίτον εάν έχει ψηφιστεί, εάν θα την εφαρμόσει».

Ο κυβερνητικός εταίρος πάντως αμφισβήτησε εάν υπάρχει καν συμφωνία: «Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα κείμενο που φέρει τις υπογραφές των δύο ΥΠΕΞ ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που αν και εφόσον ολοκληρωθούν, θα μετατραπεί σε συμφωνία. Υπάρχει ένα κείμενο για το οποίο μέχρι το τέλος είπα ότι δεν θα το στηρίξω.»

Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να στηρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής, παρά τη διαφωνία του στο Σκοπιανό και συνέχισε την επίθεση του κατά του προέδρου της ΝΔ: «Ο κ. Μητσοτάκης, ήθελε τον Ιούνιο και πριν βγούμε από τα μνημόνια να κάνει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για να ρίξω εγώ την κυβέρνηση, χωρίς να μας λέει το τι θα κάνει αυτός. Εμείς εάν ρίχναμε τον Ιούνιο την κυβέρνηση, θα είχαμε υπονομεύσει τις θυσίες του λαού, χωρίς να υπάρξει καμία διαφορά στην συμφωνία των Πρεσπών».

Επέρριψε την ευθύνη για τη συμφωνία όχι στον πρωθυπουργό, αλλά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά λέγοντας: «Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, επιτάχυναν τις εξελίξεις, όπως επίσης και η πολιτική που χάραξε ο κ. Κοτζιάς. Από κει και πέρα η συμφωνία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δεν θα κάνω ποτέ πίσω στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία».

Ο κ.Καμμένος κατηγόρησε την πλευρά των Σκοπιανών ότι παραβιάζουν το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο όπου βάσει της συμφωνίας που τώρα παραβιάζουν τα Σκόπια, γιατί μιλούν για πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί, όπως η εθνότητα, προκαλούν συνεχώς, την τελική απόφαση θα την πάρει η Ελλάδα. Έχουμε τη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα. Το συμφέρον τους θα ήταν να δεχθούν τις ελληνικές θέσεις, και να μην παραχαράσσουν την ιστορία της Μακεδονίας. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές, και τότε θα επανεξεταστεί το κατά πόσον έχει τηρηθεί η συμφωνία. Αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερο από το μέσον του 2019. Μέχρι τον Μάιο του 2019 τίποτα απ όλα αυτά θα έχει γίνει. Δεν μιλάμε για καμία ενδοκυβερνητική σύγκρουση μέχρι τότε. Γενικότερα έχουμε έναν διάλογο στα Βαλκάνια. Θα δούμε μετά την εξέλιξη στο Κόσοβο, το τι θα γίνει στην ΠΓΔΜ», εκτίμησε ο κ. Καμμένος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here