Κυριάκος: Θα μιλήσουμε για πολιτική;

0
266

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, το Μαξίμου για στρατηγική ακατάσχετης λασπολόγησης αντιπάλων, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και τις σοβαρές κυβερνητικές ανεπάρκειες.

Κρούοντας κώδωνα κινδύνου, τόνισε ότι σε ότι αφορά την οικονομία βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Δεν μας έβγαλε κανείς από το μνημόνιο, το πρόγραμμα τελείωσε όπως αναμενόταν στις 20 Αυγούστου», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι είναι «τραγική αποτυχία της κυβέρνησης και βαριά η προσωπική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα που δεν αξιοποίησε το πρόγραμμα για να εξασφαλίσει πρόσβαση της χώρας στις αγορές», όπως έπραξαν οι άλλες μνημονιακές χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, αναλύοντας το σχέδιο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, μίλησε μεταξύ άλλων, για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και αναμόρφωση της σωφρονιστικής πολιτικής, περιλαμβανομένης της επιστροφής των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ).

Σε ότι αφορά δεν την εμπλοκή συγγενικού προσώπου του στην υπόθεση και τις καταγγελίες της κυβέρνησης αρκέστηκε να πει ότι «αυτός με την κατάθεσή του βοήθησε να αποκαλυφθεί η υπόθεση», αλλά και ότι ο ανιψιός του Γ.Δημητριάδης  τα υπόλοιπα θα τα λύσει στα Δικαστήρια.

Δίνοντας έμφαση στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για τη σημασία της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η χώρα δεν έχει ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο και την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που τάζει τα πάντα σε όλους, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένο και εφικτό.

Σε αυτό περιλαμβάνονται σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, φοροελαφρύνσεις και μέτρα για προσέλκυση επενδύσεων. Αναλύοντας δε την πρόταση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό επανέλαβε τα περί τριών πυλώνων, τονίζοντας ότι η επικουρική σύνταξη η οποία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα θα δίνεται από ιδιωτική ασφαλιστική, ενώ προανήγγειλε γενναία μείωση των εισφορών στο 15% για την κύρια σύνταξη σε ορίζοντα τετραετίας.

Προλαβαίνοντας δε τις αντιδράσεις της κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του δεν προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην παρατήρηση δε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει πολλές ομοιότητες στις παροχές με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «αν ο Αλ. Τσίπρας επιλέξει να αντιγράψει τις δικές μας θέσεις μπορώ να του στείλω τις δυο τελευταίες ομιλίες μου», προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοντά στον ιδεολογικό πυρήνας της, τον νεοφιλελεύθερο, και αυτό αποτελεί επιπλέον εγγύηση ότι θα το εφαρμόσει.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τις αλλαγές που προανήγγειλε ότι θα εφαρμόσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν» αναφέρει αρχικά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης «αξιολόγησης», που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος “νόμος και τάξη”» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στην υπόθεση Φλώρου – Energa και στην εμπλοκή στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη. «Όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία» καταλήγει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here