Τι σημαίνει «εθνικός πολιτισμός»

0
643

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Ολα τα έθνη,έχουν τον δικό τους πολιτισμό. Αλλά τι σημαίνει άραγε «Εθνικός πολιτισμός» και ειδικά στον 21ο αιώνα;(πολύ περισσότερο που οι εχθροί της ελευθερίας καπηλεύονται και εμπορεύονται τον όρο Εθνος – με το να αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές κλπ).

Σημαίνει με απλά λόγια «ευημερία για όλους» και οχι να ευημερεί ενα ελάχιστο μέρος του έθνους και να δυστυχούν τα εννέα δέκατα(9/10). Αυτό σημαίνει «εθνικός πολιτισμός» ανεξαρτήτως κράτους.

Προορισμός λοιπόν του κάθε πολίτη που έχει την φιλοδοξία να εμφανιστεί ως «ηγέτης» ενός έθνους,είναι να προβλέπει τις κυριώτερες και βασικότερες ανάγκες του λαού «του» και οχι να διαπληκτίζεται για τριτεύοντα θέματα,που αφορούν στο φινάλε έμμεση «εκπαίδευση» του λαού – και οχι άμεση πχ να μαλλώνουν σαν τα βουβάλια στις λάσπες για να δει ο λαός ποιος είναι πιο…βρώμικος!

Η φιλία και η συγγένεια πρέπει να αποκλεισθούν ως «προσόν» για να επιλέγει ενας «ηγέτης» όσον αφορά την στελέχωση του κράτους. Αυτό που οφείλει να κάνει σε όλη την κρατική δομή, είναι η ορθή εκλογή του άξιου, για την πρέπουσα θέση. Δηλαδή η κάθε κρατική θέση να στελεχώνεται απο τον άξιο γι αυτήν,με στόχο την υπηρέτηση του γενικού συνόλου και την εύρυθμη κρατική λειτουργία.

Ο πολιτισμός ενός έθνους δεν κρίνεται απο την καλή  – κατα την γνώμη του «ηγέτη»  -έκβαση των πραγμάτων,όταν ο λαός «του» έχει άμεση ανάγκη απο αληθινή προστασία και ευημερία,στη ζωή του.

Τα ωραία λόγια και οι κάθε τόσο επαναλήψεις συνήθως σε κάποιες επετείους ή και πανηγύρια με κορδέλες για «τα καθήκοντα της κυβέρνησης και την δίκαιη κατανομή των πάντων»,είναι απλά ωραία παραμύθια για να τα «τρώνε» οι αφελείς και να ενισχύει τη θέση του ο  «ηγέτης». Απο…επιδιώξεις «χορτάσαμε» που θα έλεγε και κάποιος συμπολίτης μας,όταν υπάρχει άμεση ανάγκη για την επιβίωση των πολιτών. Εργα υπάρχουν; Και εαν ναι,ποιά είναι;

Τα «κακώς κείμενα» (πχ άναρχη δόμηση με αποτέλεσμα σε μια φωτιά να καιγόμαστε ζωντανοί,όπως έγινε στο «Μάτι») δεν μπορούν να διορθωθούν,γιατί η αποκάλυψη της αλήθειας,εμποδίζεται απο την ισχύ των νόμων,που έχουν θεσπισθεί, για να προστατεύουν ακριβώς τα «κακώς κείμενα».  Οι «ισχυροί του χρήματος» φρόντισαν μέσω των Νόμων να κρύψουν την αλήθεια και να προστατέψουν τις αυθαιρεσίες και παρανομίες τους, με όπλο την…νομοθεσία (επίορκων πολιτικών).

Το έθνος για να αποδείξει οτι έχει πολιτισμό,εαν βέβαια η ηγεσία του ενεργεί απο ενδιαφέρον και αγάπη για το λαό,οφείλει να μιλά λιγώτερο και να πράττει περισσότερο. Οι πράξεις μιλάνε καλλύτερα…

Μια κοινωνία είναι σαν ένας ανθώνας με άνθη βλαβερά,αβλαβή,δηλητηριώδη και χρήσιμα. Ολα μαζί αποτελούν χάρμα ωραιότητας. Αλλά στην ουσία τα ζιζανοειδή εκτοπίζουν τα χρήσιμα, κάτι που επιφέρει βλάβη στο γενικό συμφέρον του έθνους.  Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος την διάκριση των ωφελίμων απο τα βλαβερά. Αλλά όταν οι άνδρες,ως στελέχη του έθνους,εχουν «φωτεινά μυαλά» και μέσα τους κατοικεί η Αρετή,τότε είναι σε θέση,σαν άξιοι κηπουροί,να διακρίνουν και να ξεριζώσουν τα βλαβερά άνθη της Πολιτείας ή του κοινωνικού ανθώνα,για να δούνε να ευδοκιμεί ο Πολιτισμός του Εθνους.

Η Ελλάδα μπορεί να ξανα-γίνει φάρος μιας νέας αναγέννησης του πνεύματος και τότε εκείνο το φως της,σαν άλλος ήλιος,θα λάμψει μέχρι τα πιο σκοτεινά σημεία της Γης. Προς το παρόν είμαστε βουτηγμένοι «στο σκοτάδι και την κακία».Απαιτείται,πλέον,ανύψωση του ηθικού και βιοτικού επιπέδου του λαού μας…Οποιος θεωρεί τον εαυτό του άξιο για ηγέτη του Ελληνικού λαού,οφείλει να στηρίξει με κάθε πρακτικό μέσο και πρόσφορο τρόπο, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού μας σε «ηθικές βάσεις»(διαφορετικά θα μιλάμε για πύργο απο τραπουλόχαρτα που στο πρώτο φύσημα του ανέμου θα καταρρεύσει).

Με τον λόγο παίρνουν την εξουσία και λόγο έχουν να δώσουν…

Ο «εθνικός πολιτισμός» λοιπόν δεν έχει την παραμικρή σχέση με «εθνικιστές-ναζιστές-ολιγαρχκούς κ.α.» που στην ουσία καπηλεύονται και «λερώνουν» τον όρο έθνος,ακριβώς γι αυτό το λόγο. Η ευημερία αφορά όλους τους λαούς,ανεξάρτητα χρώματος δέρματος,μόρφωσης,φυλής ή κοινωνικής καταγωγής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here