Μεγάλη φωτιά στην Δυτική Αχαϊα, απειλεί χωριά Τη μάχη συνεχίζουν 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες

0
225

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά όπου ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.

Πρόκειται για τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν κοντά στην κοινότητα της Άρλας και ότι τα μέτωπα στις άλλες τρεις κοινότητες παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Όπως έγινε γνωστό οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατέψουν τη Μονή της Αγίας Μαρίνας.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος να μην μπει μέσα στο χωριό η φωτιά, η οποία το έχει κυκλώσει επικίνδυνα.

Η αλλαγή της φοράς του ανέμου έσωσε τα πρώτα σπίτια της Αρλας από τη φωτιά. Η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε, με αποτέλεσμα να κατευθύνει τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.

Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Νωρίτερα πάντως ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν όλες οι κοινότητες».

Στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες. Ωστόσο το έργο τους δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι πριν από λίγο – λόγω του σκότους – αποσύρθηκαν τα τρία εναέρια μέσα που επιχειρούσαν – δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ και πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα δόθηκε εντολή από τις αστυνομικές δυνάμεις για ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε Κάτω Αχαϊα και Ζησιμέικα, καθώς οι φλόγες προχωρούν απειλητικά προς το δρόμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here