Εκλογές το φθινόπωρο του 2019,εάν… Νιώθει άνετα ο Α.Τσίπρας οτι Μέρκελ-Μακρόν τον στηρίζουν

0
339

Οποιος είχε την υπομονή να παρακολουθήσει 2,5 ώρες τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε μάλλον ανούσιες ερωτήσεις(τα δυόμιση τελευταία χρόνια καταστράφηκε – ξεθεμελιώθηκε και ο,τι απέμεινε απο την δημοσιογραφία),θα “εβγαλε” μερικά βασικά συμπεράσματα,τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις του,για το επόμενο διάστημα.

1ον Δείχνει να νιώθει πολύ άνετα οτι οι Ευρωπαίοι καθαρόαιμοι ultra δεξιοί(Μέρκελ-Μακρόν) τον στηρίζουν ομοθυμαδόν – δηλαδή Γερμανία και Γαλλία – και επομένως οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019(το είπε πολλές φορές για όποιον δεν το κατάλαβε – να θυμίσουμε οτι η Ντόρα Μπακογιάννη προχθές προεξόφλησε οτι η σημερινή κυβέρνηση “δεν θα βγάλει την άνοιξη του 2018”). Η αξιολόγηση είπε πολλές φορές οτι θα κλείσει στην ώρα της και την άνοιξη κυβερνητικός ανασχηματισμός(για όσους ενδιαφέρονται).

2ον Στηρίζει τον Πάνο Καμμένο μέχρι τις εκλογές – τον θεωρεί εκπρόσωπο της “πατριωτικής δεξιάς”(όπως είπε) καθώς συγκυβερνά άλλωστε μαζί με την “καραμανλική δεξιά”(Π.Παυλόπουλος κ.α.). Περιμένει τον νέο ηγέτη της “κεντροαριστεράς” για να πάρει θέση για την “συγκυβέρνηση του 2019 και μετά”(έθεσε μάλιστα το…ερώτημα με την “αριστερά” ή με την “δεξιά”,όταν ο ίδιος συγκυβερνά με την…δεξιά του Π.Καμμένου,του Π.Παυλόπουλου κλπ).

3ον Αντιλαμβάνεται οτι εντος της Ελλάδας έχασε όλα τα ερείσματα και στηρίγματα του και ελπίζει “μέχρι το φθινόπωρο του 2019” να τα ξαναβρεί(άγνωστο πως). Η αλήθεια είναι οτι εαν η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” οργανωθεί και εμπνεύσει στοιχειδώς,ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοσούμπιτος προς…πέμπτο κόμμα(η ΝΔ φλερτάει με την…αυτοδυναμία,στην δεύτερη θέση η “Δημοκρατική Συμπαράταξη”,στην τρίτη η “Χρυσή Αυγή”,στην τέταρτη το ΚΚΕ και στην πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν…).

4ον Εαν ερχόταν κάποιος σήμερα απο την…Αυστραλία στην Ελλάδα – που δεν είχε ιδέα για το τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα εδώ και οκτώ χρόνια –  και τον άκουγε στην ΔΕΘ θα πειθόταν μάλλον για την σοβαρότητα ενος νέου ανθρώπου που θέλει όλα τα καλά του κόσμου για τους μικρούς και μεσαίους. Και οτι είναι ο αρχάγγελος της συναίνεσης και της καταλλαγής των παθών. Μαγική εικόνα. Εαν δεν απομακρύνει απο δίπλα του,τους φορείς του μίσους και της εμπάθειας,θα μείνει…μαγική εικόνα.

5ον Το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον γίνεται (και προκύπτει) στην πράξη και οχι με αλχημείες ή επικοινωνιακά τρυκ. Η καθημερινότητα που βιώνουν όλοι οι Ελληνες,δεν χρειάζεται καμμιά προπαγάνδα. Και δυστυχώς για ορισμένους,οι Ελληνες έχουν και μυαλό και γνωρίζουν και ταξιδεύουν και μπορούν να συγκρίνουν. Οσο η πραγματικότητα δεν αλλάζει προς το καλλύτερο,τα λόγια μοιάζουν συνεχώς όλο και πιο ψεύτικα…

iR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here