Διεργασίες για αποχώρηση απο την κυβέρνηση των υπουργών των ΑΝΕΛ – θα στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα στη βουλή! Ραγδαίες οι εξελίξεις στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,όλα δείχνουν εκλογές το Φθινόπωρο

0
431

Φαίνεται οτι ο κύβος ερρίφθη για τον Πάνο Καμμένο που αποχωρεί αυτός και τα στελέχη των ΑΝΕΛ απο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αίρουν την εμπιστοσύνη τους στη βουλή. Η «δεδηλωμένη» θα υπάρχει για όσο υπάρχει το νουμέρο των «152». Αν και η διαπλοκή φρόντισε να έχει το εναπομείναν «ποτάμι» για…ρεζέρβα για να στηρίξει την αγαπημένη της «παρέα».

Οπως ήταν φυσικό πλήθος σεναρίων πυροδότησε η απουσία του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο καθώς ερμηνεύτηκε ως «μήνυμα» προς τον πρωθυπουργό. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο υπ. Αμυνας θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 8:30 το πρωί.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την εισήγησή του στο υπουργικό η οποία μεταδόθηκε live, ο Πάνος Καμμένος βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά: Στο γραφείο των ΑΝΕΛ το οποίο βρίσκεται στον ίδιο όροφο με το υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσιογράφοι εντόπισαν την απουσία Καμμένου να έσπευσαν να ρωτήσουν «αν συμβαίνει κάτι».

Σε απάντηση συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ έλεγαν ότι ο Π. Καμμένος έχει ένα έκτακτο θέμα στρατιωτικού χαρακτήρα με το οποίο ασχολείται και «επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες». Οπως διευκρίνιζαν, ενδεχομένως θα μπει αργότερα στη συνεδρίαση του υπουργικού. Ωστόσο, η συνεδρίαση του υπουργικού έληξε, χωρίς να μπει ποτέ ο Πάνος Καμμένος.

Τουναντίον αναχώρησε από τη Βουλή -ενόσω η συνεδρίαση του υπουργικού βρίσκονταν σε εξέλιξη – προκειμένου να παραστεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπ. Αμυνας Φώτη Κουβέλη – στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2018 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Τώρα, ποιες «επείγουσες» τηλεφωνικές επικοινωνίες απέτρεψαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να μετάσχει στην συνεδρίαση του υπουργικού, μένει να διασαφηνιστεί, ωστόσο οι εντυπώσεις παρέμειναν.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 08.30 το πρωί (!) για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία η περιοχή των σκοπίων αναμένεται να λάβει πρόσκληση ένταξης.

Κατά πληροφορίες ο κ.Καμμένος είχε διαδοχικές συνεργασίες και επαφές στο γραφείο του στη Βουλή, για το ζήτημα του ονοματαλογικού των Σκοπίων με αιχμή την προσεχή Σύνοδο της Βορειατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Κυβερνητική πηγή, μετά τον δημοσιογραφικό θόρυβο που ανέκυψε, έσπευσε να διευκρινίσει πως ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απουσία του την οποία απέδωσε σε «σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες» του υπουργού Αμυνας.

«Δεν υπάρχει θέμα» κατέληγε η ίδια κυβερνητική πηγή θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απουσία του υπουργού Αμυνας από το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις χθες, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση «όταν και αν έρθει η ώρα», επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό αν έρθει στη Βουλή.

Μόλις σήμερα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης δήλωνε ότι «ναι, υπάρχει πιθανότητα να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here