Αποχώρησε απο τους ΑΝΕΛ ο Γ.Λαζαρίδης – στους 152 σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Αναμένεται η διαπλοκή να ενεργοποιήσει ορισμένους απο τις εφεδρείες της για να ενισχύσει τα κυβερνητικά «πουλέν της»

0
441

Με 152 βουλευτές μένει η συγκυβέρνηση μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πριν από λίγο την ανεξαρτητοποίησή του διατυπώνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – ενστάσεις για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ που αφορά στο σκοπιανό.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής στη δισέλιδη επιστολή του με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του, φέρεται να τονίζει μεταξύ άλλων ότι η εκλογική του περιφέρεια είναι τέτοια που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος αυτής της μειοδοτικής απόφασης.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη αλλά και τη διαγραφή του Δημήτρου Καμμένου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ επειδή ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ 7.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είχε ζητήσει από πολίτες να επικοινωνήσουν με τον βουλευτή Θεσσαλονίκη ώστε να τον πιέσουν να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Στην ανάρτησή της η Επιτροπή αναφέρει τα εξής: «Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εκλέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο χάρη στη μαζική στήριξη που είχε από τον θρησκευόμενο κόσμο. Σήμερα ο κόσμος αυτός του ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί. Με την ανεξαρτητοποίηση του θα φέρει ακόμη πιο κοντά το τέλος της ανθελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας».

Η αλλοπρόσαλλη στάση της ηγεσίας των ΑΝΕΛ στο σκοπιανό αλλά και η οργή από τη βάση του κόμματος που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα  με «τσουνάμι» αποχωρήσεων κομματικών στελεχών «εξαφανίζει» μέρα με τη μέρα τους ΑΝΕΛ από τον «πολιτικό χάρτη» της χώρας.

Εκτός από τη Δημήτρη Καμμένο που προηγήθηκε, εκτός ΑΝΕΛ βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες η Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς Χρήστος Παύλου ένα από τα σημαντικότερα στελέχη των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος και από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κ.α.

Βιογραφικό

Ο Λαζαρίδης Γιώργος είναι Αρχιτέκτων –Μηχανικός, μιλάει Ιταλικά & Αγγλικά. Σπόυδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ε.ΔΗ.Ν. και της Ε.ΔΟ.Μ. Θεσσαλονίκης, νεολαίας και μαθητικής οργάνωσης αντίστοιχα.

Το 1980 στην Ιταλία,  στο Παλέρμο δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Φοιτητική κίνηση (ΑΔΦΚ).Την κίνηση αυτή μετά από λίγα χρόνια και επιτυχημένη πορεία  την ενέταξε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Για τη συμμετοχή του στους ΑΝΕΛ δυστυχως γι αυτόν είχε πει:

«Στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εντάχθηκα γιατί πιστεύω ότι με τον άξιο ηγέτη μας Πάνο Καμμένο θα βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που μας οδήγησε η απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων ,των τοκογλύφων και των αγορών».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here