Για το «Κίνημα Αλλαγής»

0
348

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Δυο λόγια «καθαρά και ξάστερα» για το «Κίνημα Αλλαγής». Η Φώφη Γεννηματά είχε την μεγάλη ευκαιρία ΜΟΝΗ και ΜΟΝΟ αυτή, να λάβει στην ουσία «εν λευκώ» πλήρη εξουσιοδότηση απο 220.000 ψηφοφόρους, προκειμένου να δημιουργήσει απο την αρχή ενα νέο,φρέσκο, καινούριο κόμμα του 21ου αιώνα. Δυστυχώς απο την αρχή,ίσως απο μια περίεργη ανασφάλεια ή ενδεχομένως και απο «συμβουλές» απο «τύπους της βαριάς διαπλοκής» μάζεψε κυρίως τα διάφορα λεγόμενα πολιτικά «ρετάλια και σκουπίδια» που ήδη είχε ξεβράσει ο λαός μας (ή είχαν…αποσυρθεί) και τα ανέδειξε μάλιστα μέχρι και σε «πολιτικό συμβούλιο»(ορισμένους…) ερήμην και κόντρα στη θέληση των ψηφοφόρων της. Ψηφοφόροι της που όταν τους εβλεπαν στα μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν το «Κίνημα» περισσότερο «τους γύριζαν τα έντερα να κάνουν εμετό»,παρά τους…άκουγαν. Με αυτούς όμως, πραγματοποίησε και δυο συνέδρια άνευ της παραμικρής κοινωνικής ή πολιτικής σημασίας και ο κόσμος όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο – απο ένστικτο – τα αγνόησε επιδεικτικά…

Η μόνη σωστή κίνηση της φαίνεται να ήταν – σε αυτό το επίπεδο – αυτό το νέο παιδί που τοποθέτησε ως Γ.Γ. του κόμματος(αλλά τι να κάνει κι αυτός μέσα σε ένα τέτοιο…περιβάλλον). Ολους αυτούς που έχει σήμερα σαν «ηγεσία» κανονικά θα έπρεπε να τους στείλει «τιμής ένεκεν» στην αποστρατεία και μαζι με τους Σημιτη,Βενιζέλο κ.α. να δημιουργήσει ενα άτυπο «συμβουλευτικό όργανο» για τα «μεγάλα θέματα». Οποιος δεν θα ήθελε ή δεν θα τον ενδιέφερε η απάντηση θα έπρεπε να ήταν «η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα». Αλλωστε η Φώφη προφανώς και είναι σε θέση να γνωρίζει οτι όλη η επιχειρηματική διαπλοκή τόσο της ΝΔ (κυρίως του Καραμανλή) όσο και του ΠΑΣΟΚ (με εκφραστές τους Λαλιώτη-Λιβάνη) μετακόμισε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(τουλάχιστον απο το 2012 και εντεύθεν). Και φυσικά τα «ξένα κέντρα αποφάσεων» τους ακολούθησαν(αφού έκαναν μια χαρά την δουλειά τους,με αυτούς).

Η Φώφη δυστυχώς έχασε πολύτιμο χρόνο και πολιτικό κεφάλαιο αναλωνόμενη με τα pay roll των διαφόρων ξένων και εγχώριων «συστημάτων» – αντι να τους εξαποστείλει στον…καιάδα  των αζήτητων – με αποτέλεσμα να την χρησιμοποιήσουν ωμά «μέχρι το επόμενο βήμα τους»(δεν είναι μυστικές οι «επιχειρηματικές και άλλες αναφορές τους» όπως και οι ματαιοδοξίες του καθενός τους). Ομως έτσι νέο,φρέσκο κόμμα,δεν γίνεται. Και δεν έγινε.

Είναι πλέον ολοφάνερο οτι δύο είναι τα κυρίαρχα ρεύματα της πολιτικής που διατρέχουν την ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας σήμερα ενόψει και των αλλεπάλληλων εκλογών που ερχονται – τον Μάϊο ξεκινάμε με Ευρωεκλογές και μετά έρχονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και φυσικά οι εθνικές εκλογές(ίσως όπως λένε ορισμένα κυβερνητικά σενάρια να έχουμε και τετραπλές κάλπες τον Μάϊο).

Το ένα μεγάλο ρεύμα το συγκροτούν αυτοί που θέλουν με κάθε τρόπο να φύγουν ο Τσίπρας με τον Καμμένο και το άλλο ρεύμα εκείνοι που θέλουν την παραμονή τους. Πάνω σε αυτό το δίλημμα-δϊπολο θα γίνουν ΟΛΕΣ οι ψηφοφορίες και θα τοποθετηθούν οι ψηφοφόροι(και προφανώς τα διάφορα «συστήματα» εντός και εκτός Ελλάδας). Πάνω σε αυτό το δίλημμα-δίπολο θα κριθούν πρόσωπα και κόμματα.

Εαν η Φώφη εκτιμά οτι μπορεί να πάρει κάποιο καλό ποσοστό απο αυτούς που επιθυμούν να παραμείνουν οι Τσίπρας και Καμμένος στην εξουσία, δεν έχει παρα να ακολουθήσει και στη συνέχεια τον Σταύρο Θεοδωράκη,τον Γιώργο Παπανδρέου,τον Γιώργο Καμίνη,τον Θεοχαρόπουλο,τον Νικο Ανδρουλάκη,τον Γ.Ραγκούση και τους υπόλοιπους με αυτή τη λογική και προσέγγιση. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς η ΝΔ θα πάρει την «μερίδα του λέοντος» όλων των ψηφοφόρων που θα πάνε στις κάλπες για να διώξουν τους Τσίπρα-Καμμένο και ό,τι περισσέψει θα το μαζέψει στο ακέραιο η Χρυσή Αυγή. Τόσο απλά.

Επειδή φαντάζομαι θα διαβάζει και τις πραγματικές δημοσκοπήσεις,οχι αυτές που πληρώνουν «οι διάφοροι» για να εμφανίζονται στα κανάλια και τις εφημερίδες,θα γνωρίζει οτι σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50% στις επόμενες εθνικές εκλογές(γιατί οι ψηφοφόροι δεν θα ψηφίζουν την «ΝΔ» ή τον Μητσοτάκη, αλλά «για να φύγουν απο την εξουσία οι Τσίπρας – Καμμένος με όσο το δυνατόν βαρύτερη στρατηγική ήττα»). Και επίσης ολοένα και περισσότεροι και κυρίως οι νέοι,φαίνεται να εκτιμούν οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενας έξυπνος και ικανός πολιτικός,πατριώτης που «ξέρει τι κάνει» και δεν διστάζει εαν χρειάζεται να πηγαίνει κόντρα και απέναντι ακόμη και στην οικογένεια του,αφουγκραζόμενος τα μηνύματα των καιρών και του λαού(όπως έκανε άλλωστε και ο Ανδρέας Παπανδρέου,όταν αυτό χρειάσθηκε) – ισως γι αυτό οι «καραμανλικοί» του ετοιμάζουν με ζήλο την επόμενη υπονόμευση με την δημιουργία νέου κόμματος.

Η Φώφη τόλμησε σήμερα να πει ενα γενναίο ΟΧΙ στην σκοπιανή συμφωνία,αφού πριν είχε παρασυρθεί στο τεράστιο λάθος της «σύνθετης ονομασίας»(πρέπει να ζητήσει συγνώμη και να αλλάξει άρδην την θέση της – ας ξαναδει τα βίντεο με τις συνεντεύξεις του Ανδρέα Παπανδρέου για να κατανοήσει «τι συμβαίνει»). Εαν ξεκινήσει απο αυτό – το πρώτο βήμα το έκανε – για να ξεκαθαρίσει το «Κίνημα Αλλαγής» και να φτιάξει απο την αρχή ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα που θα στηρίζεται στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου(και του αείμνηστου πατέρα της) αλλά θα κοιτάζει στον 21ο αιώνα έχει κάποια ελπίδα. Εαν φυσικά επιλέξει και το ρεύμα των ψηφοφόρων που θέλουν να απαλαγούν απο τους Τσίπρα-Καμμένο. Αλλωστε εαν κάτι προσπάθησε και προσπαθεί ο Τσίπρας είναι να λεηλατήσει το πρώην ΠΑΣΟΚ ή τον λεγόμενο «σοσιαλιστικό χώρο»(γιατί όλα τα άλλα τα έχει χάσει…). Με μεγάλη ευχαρίστηση θα έκανε υπουργούς τους Θεοδωράκη,Παπανδρέου,Καμίνη,Ραγκούση κλπ Γνωστά αυτά. Ισως τους κάνει στον ανασχηματισμό του Οκτωβρίου – πολύ πιθανό,μαζί με το νέο «καραμανλικό κόμμα» για να πληγεί η ΝΔ να υπουργοποιηθούν και αυτά τα στελέχη του σημερινού ΚΙΝΑΛ για την επιχειρούμενη αφομοίωση του απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το λογικό συμπέρασμα είναι οτι η Φώφη ή θα κάνει την σύγκρουση της με «όλο αυτό»(και αυτούς) έχοντας στα χέρια της την σφραγίδα του «σοσιαλιστικού χώρου» και παίρνοντας πίσω όλους τους ψηφοφόρους της που κυρίως θέλουν την «απαλλαγή απο τους Τσίπρα-Καμμένο» ή θα απορροφηθει απο τον…Α.Τσίπρα. Οπως βλέπουν άπαντες το «πολιτικό της συμβούλιο»(και οχι μόνο) μοιάζει να έχει μετακομίσει ήδη στον Αλέξη(μαγκιά του…). Δυστυχώς την παρέσυραν και την αποκοίμησαν μέχρι και τώρα. Ισως καλό θα ήταν να πάει απο την Κυριακή για μια εβδομάδα διακοπές κάπου πολύ ήσυχα και ήρεμα και να τα σκεφθεί όλα απο την αρχή…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here