Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

0
389

Με τη φράση «σήμερα ο καθένας μας αναμετράται με την Ιστορία», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης από του βήματος της Βουλής δρομολόγησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που συνεπάγεται η κατάθεση προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησης, επικαλούμενος την ανάγκη –όπως είπε- να σταματήσει ο οικονομικά και εθνικά επιζήμιος κατήφορος της χώρας που έχει προκαλέσει με την πολιτική της η δικομματική πλειοψηφία.

Η διαδικασία της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής αρχίζει στις 6 το απόγευμα σήμερα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την άρχισε: μέσα στα ψέμματα. Η κοινωνία έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Η Ελλάδα διολισθαίνει σε επικίνδυνη πολιτική παρακμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Και αφού άσκησε δριμμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, σημείωσε με έμφαση: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η συμφωνία με τα Σκόπια. Δημιουργεί τετελεσμένα που μπορεί να μην ανατραπούν. Είναι μια κακή συμφωνία με μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση: Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Μετά από αυτό δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος. Το κράτος παίρνει γεωγραφικί προσδιορισμό, όχι οι κάτοικοι. Θα ονομάζονται Μακεδόνες και θα μιλάνε την μακεδονική. Εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το αίσθημα των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ανοίξει ακόμα μια πληγή στις τόσες που έχουν δημιουργηθεί και οι οποίες πρέπει να απουλωθούν, για να συμπληρώσει ότι ο πρωθυπουργός εκτός όλων των άλλων αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημά του  να ζητήσει την εξουσιοδότηση Βουλής για να υπογράψει συμφωνία την Κυριακή στις Πρέσπες. Η άρνηση αυτή του κ. Τσίπρα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για μια τέτοια ενέργεια στην οποία ετοιμάζεται να προβεί την Κυριακή στις Πρέσπες: «Υπάρχει δεδηλωμένη διάσταση εντός της κυβέρνησης, αφού ο εταίρος διαφωνεί με τη συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται την Κυριακή στις Πρέσπες να υπογράψει, χωρίς να διαθέτει την ομόθυμη στήριξη υπουργικού συμβουλίου, που δεν συνεδρίασε καν το θέμα».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Είναι πρωτοφανή όλα αυτά. Είμαι υποχρεωμένος, είναι πράξη ευθύνης για μένα να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα ώστε να σταματήσει ο κατήφορος. Το μέλλον δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Οφείλω να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτό τον πρωτοφανή εκτροχιασμό της χώρας, την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μου». Με αυτά τα λόγια, ανέφερε ότι καταθέτει την πρόταση μομφής με επίκεντρο το σκοπιανό, υπογραμμίζοπντας παράλληλα την απουσία του πρωθυπουργού από την αίοθουσα εκείνη την ώρα: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται, αν τολμά, να μετατρέψει την πρότασή μου σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας, για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο της Βουλής στην κυβέρνησή τους. Να δούμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «αν υπάρχουν 154 βουλευτές να είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την υπογραφή στις Πρέσπες».

Βούτσης: Καταγράφηκε η πρόθεση για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Για να κλείσει η σημερινή διαδικασία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, σας δηλώνω ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση της ευχέρειας για διήμερο. Σήμερα στις 6 θα ξεκινήσει η συζήτηση.

Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2018

Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.
Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.

Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι Προτείνοντες Βουλευτές:

1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
10. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
11. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
12. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
13. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
15. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
16. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
17. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
19. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
20. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ
23. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
24. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
25. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
26. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
28. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚOΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29. ΔΗΜΑΣ ΧΡIΣΤΟΣ
30. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
31. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
32. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
33. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
34. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
35. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
36. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
37. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
38. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
39. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
41. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
42. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
43. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
44. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
45. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
46. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
48. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
49. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
50. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
51. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
52. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
53. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡIΟΣ
54. ΜΑΡΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
55. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
56. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
57. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
58. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
59. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
60. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
61. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
62. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
63. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
64. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
65. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
66. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
67. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
68. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
70. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
71. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
72. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
73. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
74. ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
75. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
76. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here