Εμείς που ταχθήκαμε πίσω από αυτό τον ουσιαστικό στόχο: Να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ

0
292

Του Κωνσταντίνου Δαυλού

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Ταμείου μας έρχονται νωρίς. Μόλις πέρασε ένας χρόνος από τις προηγούμενες. Και είναι προφανές ότι από μόνο του αυτό το γεγονός δεν είναι καλό. Δείχνει την αναστάτωση (για να το πω κομψά) στην οποία βρίσκεται το Ταμείο μας.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστα έσοδα από τότε που καταργήθηκε το αγγελιόσημο τον Σεπτέμβριο του 2016, και ενώ κάναμε δύο φορές στάση πληρωμών μέσα στον τελευταίο χρόνο, καταφέραμε να βρούμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε συντάξεις, μισθούς και όλους όσοι είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Καταφέραμε να αποσπάσουμε ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων με εξαιρετικούς όρους, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι και διατηρήσαμε το κτήριο μας ενώ κάποιοι θα ήθελαν να το κάνουν κέντρο ημέρας του ΙΚΑ.

Και φυσικά βρεθήκαμε πολλάκις στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Γίναμε αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Χίλτον, μας επιβλήθηκαν δύο νέα μέλη στην σύνθεση του Δ.Σ. του Ταμείου, αυξήσαμε τον αριθμό των ασφαλισμένων μας και ξεπεράσαμε τα αμέτρητα εμπόδια που μας έβαλε η οδός Σταδίου 29. Το αστείο (ή μάλλον το λυπηρό) είναι ότι η κυβέρνηση μας έστηνε παγίδες στα σημεία εκείνα που η ίδια είχε απαιτήσει με τον νόμο που ψήφισε, όπως:

·         Εμπόδια στην υπογραφή του κανονισμού είσπραξης των νέων εσόδων μας (ήτοι του 2% επί του τζίρου των εργοδοτών) συγκρατώντας τα χαμηλά,

·         Μη είσπραξη εισφορών που μας ανήκουν και διακράτηση χρημάτων που οφείλει να μας αποδώσει ο ΕΦΚΑ,

·         Καθυστερήσεις στην υπογραφή του νέου μας καταστατικού,

·         Δυσκολίες στην μεταφορά των νέων ασφαλισμένων στο μητρώο μας.

Για το τέλος άφησα το πιο πρόσφατο κυβερνητικό τελεσίγραφο: «Ή δέχεστε σκληρή περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή το Ταμείο σας κλείνει». Πρόκειται για ένα μοναδικό χειρισμό που σχεδίασε και επιχειρεί να πραγματώσει το Υπουργείο Εργασίας στέλνοντας στην Eurostat παραποιημένα ή ακόμη και ψεύτικα στοιχεία για την ταυτότητα του Ταμείου μας, έτσι ώστε να θεωρούμαστε Οργανισμός της ευρύτερης Γενικής Κυβέρνησης!

Σε όλα αυτά απαντούμε τόσο νομικά αλλά και πολιτικά. Και εξακολουθούμε να τα αντιμετωπίζουμε έχοντας ως γνώμονα ένα και μοναδικό στόχο: Την αδιαπραγμάτευτη διατήρηση της ταυτότητας του ΕΔΟΕΑΠ και την συνέχιση της απρόσκοπτης και ακηδεμόνευτης λειτουργίας του. Και όσους εκβιασμούς κι αν δεχθήκαμε δεν κάναμε ούτε στιγμή πίσω.

Γι’ αυτό ζητούμε και πάλι την ψήφο σας, εμείς που ταχθήκαμε πίσω από αυτό τον ουσιαστικό στόχο: Να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ. Ζητούμε την ψήφο σας, για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, το οποίο έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Ζητούμε την ψήφο σας, έχοντας τη γνώση των χειρισμών του παρελθόντος και των αναγκών του μέλλοντος του Ταμείου μας

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους πολλούς, ζητώ και προσωπικά να με εμπιστευθείτε ξανά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ. Ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 13ης, 14ης και 15ης Ιουνίου.

Στηρίξτε με, για να στηρίξω έναν ΕΔΟΕΑΠ με το πρόσωπο που εμείς -οι ασφαλισμένοι του- θέλουμε και μας αξίζει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here