Δέκα οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της «Κεντροαριστεράς» Με στόχο τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συγκυβέρνησης

0
197

Στην αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, προστέθηκαν την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Ο κ. Πόντας ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης την κυρία Γεννηματά και η υποψηφιότητα του αναμένεται να κατατεθεί, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό από μια ομάδα νέων συνεργατών του.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κ. Γεννηματά έφτασε ακολουθούμενη από περίπου είκοσι νεολαίους, ενώ κατέθεσε ταυτόχρονα και τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μία δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αξιοπρέπεια και περηφάνια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Μανιάτης.

Οι υποψήφιοι, που κατέβαλλαν «παράβολο» δύο χιλιάδων ευρώ, οφείλουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να προσκομίσουν 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας.

Σε κάθε περιφέρεια οφείλουν να συγκεντρώσουν μίνιμουμ 50 υπογραφές. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Η επιτροπή, τις ερχόμενες μέρες έχει να διευθετήσει μια σειρά από διαδικαστικά θέματα και κυρίως να επιτύχει συμφωνία στο φλέγον θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Το ΠαΣοΚ, εμμένει στην προυπόθεση-κόκκινη γραμμή να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία κατά την παραλαβή του κωδικού που θα επιτρέψει την εξ αποστάσεως ψήφο, τη ψήφο από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μέσα στην ταχθείσα προθεσμία, έθεσαν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, στην ψηφοφορία που διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου –και, αν χρειασθεί, στις 12- οι κκ.:
Νίκος Ανδρουλάκης
KωνσταντίνοςΓάτσιος
Φώφη Γεννηματά
Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος Καμίνης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γιάννης Μανιάτης
Απόστολος Πόντας
Γιάννης Ραγκούσης
Δημήτρης Τζιώτης
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας επιφυλάσσεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες,με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει, μετά την κατάθεση από όλους τους υποψηφίους του προβλεπόμενου αριθμού υπογραφών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here