Πανικόβλητοι δέχθηκαν την συγκυβέρνηση της «Λέγκας» με τα «Πέντε αστέρια» με πρωθυπουργό τον Τ.Κόντε Ο υπάλληλος του ΔΝΤ που πήρε εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση...αποσύρθηκε καθώς και το ενδεχόμενο νέων εκλογών που θα σηματοδοτούσε οριστικά την έξοδο της Ιταλίας απο την ευρωζώνη

0
190

Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια «έχει κλειδώσει», όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα αναλάβουν οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας, δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο. Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, το υπουργείο των Εσωτερικών.

Η τελική λύση επετεύχθη σήμερα το απόγευμα, μετά από δίωρη συνάντηση του Σαλβίνι με τον Ντι Μάο και τον Κόντε.

Ο εντολοδόχος, τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλλι παρέδωσε την εντολή στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα, για να διευκολύνει τη σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.

Στο προεδρικό Μέγαρο ο Κόντε

Περίπου σε μία ώρα, αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο ο Τζουζέπε Κόντε, που έχει προταθεί για την πρωθυπουργία, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Κόντε είναι πιθανό να παρουσιάσει στον πρόεδρο την οριστική λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here