Απο φιρφιρίκους,γλάστρες και απολιθώματα χορτάσαμε…

0
349

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

ΟΧΙ σε ένα κόμμα ΔΕΝ χωρούν όλες οι απόψεις. Η αρλούμπα της «πολυσυλλεκτικότητας» ήταν ένα εφεύρημα των «αρχηγικών κομμάτων» στην λογική «οι ψήφοι δεν μυρίζουν…»,με άλλα λόγια ήθελαν απλά να μαζεύουν «κουκιά» και απο εκεί και μετά…(μόνο κάτι αθίγγανοι έστελναν τους εκπροσώπους τους και έπαιρναν «τα μετάλλα» προκαταβολικά «με το κεφάλι» και την ψήφο – οι υπόλοιποι έπρεπε να παρακαλούν τους «κομματάχες» δια την…υπόθεση τους).

ΟΧΙ σε ένα κόμμα ΔΕΝ ανθίζουν όλα τα «λουλούδια»(συνήθως ο αρχηγός κόβει όποια τα θεωρεί…επικίνδυνα για την καρέκλα του).

Σε ένα νέο,φρέσκο φορέα,που 210.000 και πλέον συμπολίτες μας επέλεξαν να στηθούν σε ουρές δυο φορές και μάλιστα να πληρώσουν προκειμένου να ψηφίσουν,ΗΘΕΛΑΝ απο αυτούς τους συγκεκριμένους 210.000 να προέλθουν ΟΛΑ τα όργανα διοίκησης και τα πρόσωπα που θα τα στελέχωναν,ακόμη και με κλήρωση,μέσω διαδικτύου,με αιρεσιμότητα ένα εξάμηνο εαν χρειαζόταν,προκειμένου να βρεθεί το «κατάλληλο μείγμα» ηγεσίας(σταδιακά). Και με εσωτερικά δημοψηφίσματα σε κάθε θέμα,μέχρι να αποκρυσταλλωθούν οι θέσεις του νέου κόμματος. Εδώ ούτε καν για το όνομα δεν ρωτήθηκαν – τους φορέθηκε «καπέλο»,δείγμα αλαζονείας.

Ενα κόμμα πριν απο οτιδήποτε θα έπρεπε να διαθέτει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ και ΣΤΟΧΕΥΣΗ σε επίπεδο αρχών και αξιών. Οι 210.000 επέλεξαν απο την ηγεσία του νέου κόμματος ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Φώφη Γεννηματά ως πρόσωπο,τίποτε και κανέναν άλλο. Τα όσα έγιναν απο εκεί και μετά είναι πραγματικά θλιβερά και θα μείνουν στην ιστορία ως παράδειγμα…προς αποφυγή. Ακόμη και κάτι «μαϊμού-συνέδρια».

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί ο καθένας μας,οτι οι πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που πήγαν να ψηφίσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μάλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ είχαν  στο μυαλό τους τρία-τέσσερα απλά πραγματάκια.Ποια είναι αυτά;

1ον Να απαλλαγούν όσο το δυνατόν συντομότερα απο την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όσοι ευαγγελίσθηκαν οτιδήποτε άλλο,ο κόσμος τους αποδοκίμασε εξαιρετικά έντονα).Τι είδαμε; Ο καθένας ό,τι νομίζει,θέλει και ενδιαφέρεται. Κάνει την επιθυμία του…πολιτική.

2ον Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα(μετά την οκταετή ξένη κατοχή που ισοπέδωσε και λεηλάτησε την χώρα) που θα ξανακάνει τους Ελληνες υπερήφανους και αισιόδοξους. Και προφανώς «θα κόβει τα πόδια και τα χέρια» σε όποιον για παράδειγμα σκέφτεται να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους ψεκασμένους των Κλίντον,τα Payl roll του Σόρος κλπ Τι είδαμε; Το ακριβώς αντίθετο. Οργίασαν τόσο οι ψεκασμένοι όσο και τα Payl roll. Θέσεις αντιπατριωτικές,απόψεις ντροπής,πρόσωπα θλιβερά να προσβάλλουν την θέληση του ελληνικού λαού.

3ον Προφανώς ήθελαν να δημιουργηθεί ένα κόμμα της ελληνικής κοινωνίας του 21ου αιώνα,όπως τηρουμένων των εποχών και των αναλογιών,έκανε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1982-1988. Οχι να σύρονται και άγονται απο ερμαφρόδιτους γκαίη – τραβεστί και απόψεις «κολωνακίου» της συμφοράς. Υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο οτι σιγουρα δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την ελληνική κοινωνία. Και σίγουρα με τους 210.000 που πλήρωσαν και ταλαιπωρήθηκαν για να ψηφίσουν.

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά ακόμη. Που απλά θα φανερώνουν μια αλλαζονική προχειρότητα,στην πιο επιεική κριτική που μπορεί κανείς να ασκήσει. Κανέναν πολίτη δεν τον ενδιαφέρει εαν θα ξαναγίνει υπουργός ή κυβερνητικός καρεκλοκένταυρος ο οποιοσδήποτε έχει τέτοιες ονειρώξεις ή αγωνίες ή στοχεύσεις – απο όσους πλασσάρονται μάλιστα και ως νέοι μας «σωτήρες»(στην πραγματικότητα έχοντας ατζέντα συγκεκριμένων «χορηγών»).

Η εικόνα είναι οτι κάποιες «ομαδούλες» και «γκρουπούσκουλα» δίνουν αγώνα να «πλασαριστούν» ως τα επόμενα «κυβερνητικά στελέχη». Οπως και όλοι οι υπόλοιποι,των άλλων κομμάτων και «σχηματισμών» βέβαια. Η σημερινή βουλή θα πρέπει να είναι – τηρουμένων των εποχών – ίσως η χειρότερη ποιοτικά απο της συστάσεως του ελληνικού κράτους,το 1830…

Κάτι τελευταίο,περι της απύθμενης υποκρισίας συνολικά της αντιπολίτευσης,που προφανώς νομίζουν οτι ο κόσμος είναι ενα κοπάδι απο «ζώα»(ίσως και όχι εντελώς άδικα,με βάση την πρόσφατη προϊστορία μας). Λένε οτι θέλουν εκλογές,να πέσει αυτή η κυβέρνηση και πολλά άλλα. Αλλά…δεν μπορούν -μας λένε – να το επιβάλουν. Μεγαλύτερο ψέμμα και απατεωνιά απο αυτό δεν υπάρχει. Απλά λατρεύουν και αγαπούν τις καρέκλες τους,τα οφίτσια με τα διαρκή ταξιδάκια δωρεάν,τα «μεγαλεία» κάθε είδους με την χορηγία του κράτους κ.α. καθώς βέβαια και τα δεκαχίλιαρα (επίσημα) το μήνα που εισπράτουν(απο τον φορολογούμενο πολίτη).

Ο Μίκης Θεοδωράκης το είπε και το έγραψε αναλυτικά αρκετές φορές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το έκανε πράξη το 1994 με την περίπτωση του Δ.Τσοβόλα. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ απο τις βουλευτικές τους έδρες ΟΛΟΙ οι βουλευτές και οι αναπληρωματικοί τους(εαν εννοούν όσα λένε). ΑΜΕΣΩΣ τελειώνει ΚΑΘΕ κοινοβουλευτική διαδικασία,η βουλή παύει να λειτουργεί,ορίζονται υποχρεωτικά εκλογές για την πλήρωση των κενών βουλευτικών εδρών – προφανώς σε κάθε νομό – και η εκλογική διαδικασία μεταβάλλεται σε ένα τεράστιο «μαστίγωμα» της κυβέρνησης(στην πράξη και απο τον λαό κατευθείαν). Και όλοι μαζί την καταγγέλουν σε εναν νέο «ανένδοτο αγώνα» μέχρι να αναγκαζόταν να προκήρυσε εθνικές εκλογές. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και κλειστή τη βουλή,οι εθνικές εκλογές γινόταν μονόδρομος με το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο…

Γιατί δεν το έκαναν; Η απάντηση είναι απλή. Δεν το επιτρέπουν οι ξένοι επικυρίαρχοι -κυρίως οι Γερμανοί – που κάνουν πάρτυ-πλιάτσικου στην χώρα και βέβαια «οι εντόπιοι ολιγάρχες» που τα βρήκαν «μια χαρά» με την σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Απλά τους είπαν να «περιμένουν ήρεμα την σειρά τους…για όταν χρειασθεί κάποια επίφαση…ανανέωσης το σύστημα». Ετσι η ρητορική περι…εκλογών είναι «άλλα λόγια,να αγαπιόμαστε». Και άγριο δούλεμα στους ψηφοφόρους-πολίτες.

Ενα νέο κόμμα λοιπόν που θέλει να μπει «σφήνα» σε όλα αυτά και θέλει να δρέψει δάφνες απο το ένδοξο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου – υπονοώντας οτι «απο εκεί ερχόμαστε» – τουλάχιστον ας έχει ηθική εντιμότητα και καθαρότητα. Και σε κάθε περίπτωση σεβασμό και προσοχή στους σημερινούς «εντολείς του». Απο φιρφιρίκους,γλάστρες και απολιθώματα χορτάσαμε…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here