14 συλλήψεις για χρηματοδότηση «λογαριασμού» που αφορούσε (και) την βόμβα εναντίον του Λ.Παπαδήμου! Πολύ σοβαρές και απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει η τρομοκρατία στην Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του «λογαριασμού» για την χρηματοδότηση δολοφονικών και άλλων επιθέσεων

0
197

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ προχώρησε σε 14 συλλήψεις (13 Έλληνες και ένας ξένος υπήκοος, αλβανικής καταγωγής, 11 άνδρες και τρεις γυναίκες).

Οι συλλήψεις έγιναν στo πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες φέρονται να κατέθεταν μικρά χρηματικά ποσά σε λογαριασμό που ανήκει σε υπόδικο για επίθεση κατά πολιτικού προσώπου. O λογαριασμός είχε ανοίξει με πλαστή ταυτότητα σε άλλο όνομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη -την 28η Οκτωβρίου- του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του δέματος – βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

»Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here