Ήχοι, γεύσεις και λογοτεχνία της Αργεντινής στην Άρτα

0
718

Εκδήλωση με τίτλο «Προορισμός: Αργεντινή» διοργανώνει στις 3, 4 και 5 Μαίου στην Άρτα το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Barceloneta. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αργεντίνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και θα μεταφέρει στην Άρτα κομμάτια της νοτιοαμερικανικής κουλτούρας που περιλαμβάνουν μουσικές, χορό, λογοτεχνία και κρασί.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων θα ξεκινήσει στις 3 Μαίου με προβολή επιλεγμένων ταινιών στον κινηματογράφο Παλλάς. Πρόκειται για τις ταινίες  «Made in Argentina», «Bar “ElChino”» και «Kamchatka» στον κινηματογράφο Παλλάς.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 5 Μαίου στο ξενοδοχείο Βυζαντινό με αναφορές στην αλληλεπίδραση της Αργεντίνικης και Ελληνικής λογοτεχνίας που θα παρουσιάσουν  διακεκριμένοι  λογοτέχνες.

Η εναρκτήρια ομιλία της Δρ. Θεοδώρας Γρηγοριάδου «Αργεντίνικη λογοτεχνία και Ελλάδα: LeopoldoLugones και JorgeLuis Borges» θα μας φέρει πιο κοντά στην λογοτεχνία της Αργεντινής. Θα ακολουθήσει η ομιλία «H νεοελληνική λογοτεχνία στην Αργεντινή» της διακεκριμένης μεταφράστριας κ. Νίνας Αγγελίδη, που τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης «VictoriaOcampo». Τέλος, μέσα από την ομιλία του Δρ. MarcosBreuer θα περιηγηθούμε στην  χρυσή εποχή (1935-1955) του τάνγκο.

Στη συνέχεια θα προσφερθεί κρασί των ποικιλιών Malbec και Tempranillο, που παράγεται στο οινοποιείο της οικογένειας Κροντηρά στη Μεντόζα της Αργεντινής, την επαρχία των αμπελώνων και των παγκοσμίως φημισμένων αργεντίνικων κρασιών.

Η βραδιά θα κλείσει με μια αυθεντική νύχτα τάνγκο και μιλόνγκα όπου ο Gabriel Marino με την Βάσια Θανοπούλου θα παρουσιάσουν χορογραφίες τους υπό το μουσικό πρόσταγμα του Román Gómez. Έπειτα το φουαγιέ του ξενοδοχείου Βυζαντινό θα μεταμορφωθεί σε μια σάλα χορού, όπου όλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, θα έχουν τη δυνατότητα  να ζήσουν τη μαγεία του τάνγκο.

Η εκδήλωση- δωρεάν για όλους- αποτελεί τον προπομπό σειράς ημερίδων  αφιερωμένων στις ισπανόφωνες χώρες ξεκινώντας από την Αργεντινή. Τελεί υπο  την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here