Κυρ.Μητσοτάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγούν την ΔΕΗ σε χρεωκοπία

0
163

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για νομοσχέδιο χωρίς όραμα υπενθυμίζοντας παράλληλα τη στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 όντας στην αντιπολίτευση.

«Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για έγκλημα. Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, κλείνει το μάτι στους πιθανούς αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει την χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξάλλου στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκποιεί με το νομοσχέδιο μονάδες της ΔΕΗ, τις πιο κερδοφόρες αφού προηγουμένως έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ,ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

«Η ΔΕΗ θα μείνει με λιγότερο ανταγωνιστικές μονάδες κατόπιν της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χαντακώνει τη ΔΕΗ. Το μόνο που θα μείνει στη ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική είναι τα τιμολόγια», σημείωσε επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης: Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σημείωσε επίσης.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις φρεγάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Eίναι πρωτοφανές αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, κι άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here