Ας σοβαρευτεί το τουρκικό πολιτικό κατεστημένο

0
208

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Όταν το καθεστώς είναι ολοκληρωτικό και βαρύνεται με σφαγές, γενοκτονίες (Αρμενίων, Ποντίων), εισβολές όπως στην Κύπρο του 1974, επεμβάσεις στο Αφρίν της Συρίας, με διωγμούς μειονοτήτων όπως στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και 1965, με εθνοκάθαρση που γίνεται ακόμη και σήμερα στα Τουρκικά Χωριά που ζουν Κούρδοι κ. α δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στα όσα αναφέρει περί δικαιωμάτων και διεθνών Συνθηκών.

Όταν το πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών και γράφει στα παλιά του παπούτσια τα ψηφίσματα και τις κυρώσεις του Ο.Η.Ε.

Όταν ο ηγέτης αυτού του ολοκληρωτικού καθεστώτος συμπεριφέρεται ως παπατζής στους ισχυρούς του πλανήτη και εγκαλεί μια γείτονα χώρα για τα σύνορα της, που έχουν κατοχυρωθεί με διεθνείς Συνθήκες, μάλλον έχει χάσει τα λογικά του και θυμίζει τον τρελό του χωριού που προσπαθεί να πείσει ότι είναι φυσιολογικός και διάδοχος μιας αυτοκρατορίας όπως η Οθωμανική, στηριζόμενος σε μύθους, παραχαράσσοντας της ιστορία της φυλής του, για να δείξει ότι έχει παρελθόν.

Ο τουρκολόγος ερευνητής ιστορικός Peter Sugar στο βιβλίο του «Η Νοτιανατολική Ευρώπη Κάτω από Οθωμανική Κυριαρχία» γράφει: «Καθ’ αυτό προγονικά εδάφη όλων των τουρκικών φυλών αποτελούσαν οι πεδιάδες της νότιας Σιβηρίας και οι ανοικτές εκτάσεις που βρίσκονταν ανάμεσα στην Κασπία θάλασσα και την οροσειρά του Αλτάλ. Τα πρώτα τουρκικά «κράτη» δεν ήταν παρά στην καλύτερη περίπτωση φυλετικές ενώσεις κάτω από το σκήπτρο ισχυρών αρχηγών, ο θάνατος των οποίων συνήθως ήταν και η διάλυση του «κράτους» και συνεχίζει … «Οι Οθωμανοί Τούρκοι δεν ανήκαν σε κάποια συγκεκριμένη φυλετική παράδοση ή φύλο, αλλά αποτελούσαν ένα κράμα από τουρκικούς πληθυσμούς και εκτουρκισμένα φύλα διαφορετικής καταγωγής που ακολουθούσαν τον Οσμάν και αργότερα την οικογένεια του».

Για να συμπληρώσει ο Jean Paul Roux γράφει στο βιβλίο του : «Η Ιστορία Των Τούρκων» «οφείλουμε, όμως, να πάμε πιο μακριά και να βιώσουμε ότι οι Τούρκοι δεν αποτελούσαν φυλή. Δεν έχουν κανένα φυλετικό χαρακτήρα. Δεν υπάρχει αυτή καθαυτή τουρκική φυλή». Επιπλέον για το ρόλο και τα αξιώματα που είχαν οι Τούρκοι στην Οθωμανική αυτοκρατορία μας ενημερώνει ο αμερικανός ιστορικός Gibbons, ο οποίος γράφει ότι «ο μωαμεθανικός λαός της αυτοκρατορίας ποτέ δεν αποκάλεσε τον εαυτό του Τούρκο… Τούρκος στην οθωμανική αυτοκρατορία σήμαινε πληθυσμός κατώτερος».

‘Όταν ο αρχηγός αυτής της χώρας είναι αυταρχικός με τις πράξεις του, καταργώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαγορεύοντας την ελεύθερη έκφραση των πολιτών , όταν κλείνει μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχει, όταν κλείνει στις φυλακές όποιων έχει αντίθετες απόψεις από αυτόν, όταν απολύει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς που θεωρεί ότι δεν πρέπει να τους έχει της εμπιστοσύνη του, τους κλείνει στις φυλακές χωρίς να ανακοινώνει τις κατηγορίες. Να καταπιέζει τις μειονότητες που ζουν στη χώρα του και να τους αναγκάζει να φύγουν. Και από την άλλη να δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει τις μουσουλμανικές μειονότητες που υπάρχουν στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Το πολιτικό κατεστημένο προκειμένου να συσπειρώσει το εθνικιστικό κομμάτι των πολιτών υπερασπίζεται με κάθε τρόπο από την παραχαραγμένη άποψη για την Οθωμανική αυτοκρατορία, που τόσο πολύ καταπολέμησε ο ιδρυτής του Τουρκικού κράτους, καταργώντας Τζαμιά, κατηχητικά σχολεία, ακόμη και τη γλώσσα προκειμένου να ξεκόψει από την Οθωμανική παράδοση το λαό του. Μήπως κύριοι του τουρκικού κατεστημένου πρέπει να σοβαρευτείτε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here