Τι λέει σήμερα ο λαός μας

0
350

Αλλη μια δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ – για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Αυτό που μας είπε είναι οτι έχει παγιωθεί μια μη αναστρέψιμη εκλογική εικόνα πάνω απο δέκα μονάδες διαφορά υπερ της ΝΔ και οτι η επόμενη βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα απο την σημερινή(όλα δείχνουν οτι οι Λεβέντης και Καμμένος με τα σημερινά τους κόμματα δεν θα έχουν καμμιά απολύτως τύχη – ενω όπως είναι ήδη γνωστό το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη απορροφήθηκε απο το «Κίνημα Αλλαγής»).

Τα ποσοστά που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις αυτές τις εποχές είναι «στο περίπου». Και είναι λογικό αυτό. Η ουσία είναι,αυτό που είπε ο Ν.Φίλης απαντώντας στην…αισιοδοξία Τσίπρα,απο το Καστελόριζο,περι τέλους της κατοχικής οικονομικής κηδεμονίας,απο τον Σεπτέμβριο. Οτι είναι…τρίχες κατσαρές. Ηδη δωρίζουν στους ξένους,όλη την ενεργειακή βάση της χώρας. Εχουν μεταβιβάσει στους ξένους για…εκατό χρόνια όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Εχουν ψηφίσει – προκαταβολικά – απάνθρωπα και αντικοινωνικά μέτρα εναντίον των μικρομεσαίων για πολά χρόνια «μπροστά». Και αυτά όλα είναι ενδεικτικά. Που απλά τι σημαινουν; Οτι ο κόσμος είναι μέσα στην…μαύρη δυστυχία και απόγνωση. Αυτή είναι η απλή,ωμή αλήθεια και ο κοσμάκης βρίσκεται παντελώς απογοητευμένος εδω και 3,5 χρόνια απο την…«ελπίδα» που δεν ήρθε ποτέ(εκτός βέβαια απο όσους διόρισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο δημόσιο κορβανά που τουλάχιστον αυτοί εχουν ενα πιάτο φαϊ – ορισμένοι κομισάριοι και πλουσιοπάροχο).

Εαν δεν «παίξουν» οι αμερικανοί και γερμανοί με τα…κομπιούτερ για να στηρίξουν τα γιουσουφάκια τους,ο ελληνικός λαός είναι απολύτως βέβαιο οτι τον μεν Καμμενο θα τον εξαφανίσει,τον δε Τσίπρα με την παρέα του με πολύ μεγάλη δυσκολία θα τους ξανα-βάλει στη βουλή(σίγουρα κινούνται σε καθαρά μονοψήφια ποσοστά – δεν απηχούν πλέον απολύτως τίποτα και κανέναν μέσα στην ελληνική κοινωνία). Αυτές τις αλήθειες τις γνωρίζουν άπαντες.

Επομένως το ενδιαφέρον είναι όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές η δυναμική που θα αναπτύξει το μεγάλο κύμα που έχει διαμορφωθεί «να ξεκουμπισθούν, να φύγουν οριστικά» – και το πιθανότερο είναι οτι η ΝΔ θα αιφνιδιαστεί…αμήχανα και ευχάριστα με τα ποσοστά αυτοδυναμίας που θα πάρει σε αυτή την περίπτωση – και το μυαλό όλων θα είναι στην δημιουργία μιας «τεχνοκρατικά πολιτικής κυβέρνησης» με επαγγελματίες, που θα αποδομήσουν το κράτος που γνωρίσαμε απο το 1830 και μετά, «χτίζοντας» ενα νέο σύγχρονο ευρωπαϊκού τύπου κράτος του 21ου αιώνα.

Μέχρι τότε η μαυρίλα στις ζωές των πολιτών θα καθορίζει τις εξελίξεις. Κανείς δεν πιστεύει σε καμμιά…«ελπίδα» απο τον…Σεπτέμβριο. Την συγκεκριμένη «ελπίδα» που ερχόταν το 2015 οι πολίτες την γεύτηκαν πολύ καλά στο πετσί τους και στη ζωή τους. Και η απάντηση τους είναι απλή και οριστική: Αρκετά. Φτάνει πια.Χορτάσαμε απο αυτή…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here