ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Οι Τούρκοι απείλησαν με δυο μαχητικά την κατάρριψη του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Α.Τσίπρας! Μετά την...ομιλία και τα...φραστικά μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα προς την Τουρκία,ο Ερντογάν έδωσε εντολή να...καταρρίψουν(έστω...εικονικά) το πρωθυπουργικό ελικόπτερο,στέλνοντας στην πράξη το δικό του μήνυμα

0
100

Αν υπήρχε και η παραμικρή αυταπάτη για τις τουρκικές προθέσεις στο Αιγαίο και ευρύτερα σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα σύνορα,πρέπει αυτή να εξαφανίσθηκε μετά την…πολεμική παρενόχληση για…κατάρριψη του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας,ως πρωθυπουργός.

Τα τουρκικά μαχητικά πλησίασαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού απειλητικά και του ζήτησαν σχέδια πτήσης οτι (δήθεν) πετούσε σε…τουρκικό έδαφος. Οι παρενοχλήσεις ήταν καθαρά απειλητικές και πολεμικές, απειλώντας ακόμη και με κατάρριψη του ελικοπτέρου. Φυσικά εντολή τους δεν ήταν αυτή – στη συγκεκριμένη περίπτωση – αλλά μια έμπρακτη απάντηση της Αγκυρας στην ομιλία Τσίπρα και στην εμφάνιση του στο…Καστελόριζο!

Επιστρέφοντας λοιπόν στην Ρόδο, δυο μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής αεροπορίας έλαβαν εντολή απο τον Ερντογάν(προσωπικά προφανώς) να…τρομοκρατήσουν τον Τσίπρα στην πράξη. Οπερ και εγένετο…Πετώντας περίπου στα 10.000 πόδια ζήτησαν απο το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ελληνας Πρωθυπουργός,εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, να τους καταθέσει τα «στοιχεία πτήσης του» γιατί ισχυρίσθηκαν οτι πετούσε σε…τουρκικό ενάεριο χώρο!

Οι δυο χειριστές του ελληνικού “Σινούκ” θορυβημένοι προφανώς, δεν έδωσαν τέτοια…στοιχεία όπως απαιτούσαν τα τουρκικά μαχητικά και αμέσως ενημέρωσαν,όπως ήταν φυσικό,τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και δόθηκε εντολή σε δυο ελληνικά μαχητικά να σηκωθούν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά τα οποία σε όλη τη διαδρομή απειλούσαν το “πρωθυπουργικό ελικόπτερο”. Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν οταν έφθσαν τα ελληνικά για την…αναχαίτιση. Το μήνυμα όμως…εστάλη,εμπράκτως.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Α/ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογο του ειπώθηκαν τα γνωστά “γλυκανάλατα” ανευ πραγματικής ουσίας. Ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τον Τσίπρα με κατάρριψη,δοκιμάζοντας τα…νεύρα του,στην πράξη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here