Ο κίνδυνος είναι σοβαρός – Χρειαζόμαστε επαγγελματίες

0
558

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Ας μιλήσουμε καθαρά γιατί το απαιτούν οι περιστάσεις.Οι ισχυρισμοί – παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ,προφανώς εσκεμμένα – του Τούρκου Πρωθυπουργού αλλά και του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών οτι τούρκοι «κομμάντος» κατέβασαν Ελληνική σημαία απο ελληνικό έδαφος,δεν είναι για…αστειότητες ή για…δηλώσεις,όπως συνήθως συμβαίνει(που κανένας δεν τις παίρνει σοβαρά υπόψη του).

Οταν υπάρχουν τέτοιοι ισχυρισμοί και μάλιστα σε αυτό το κρατικό επίπεδο,για έμπρακτη και ρητή δηλαδή αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τότε τα πράγματα είναι,πολύ σοβαρά.

Εαν υπήρξε όντως «επεισόδιο» όπως το ισχυρίζονται οι Τούρκοι,μια ματιά στον χάρτη απλά θα υπογραμμίσει σε όλους μας οτι σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε κατάφωρη παραβίαση των ελληνικών συνόρων με πρόθεση δηλαδή μια εχθρική ενέργεια εισβολής σε ελληνικό έδαφος και βεβήλωσης του συμβόλου της χώρας(υποστολής της ελληνικής σημαίας απο ελληνικό έδαφος).

Η Ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει οτι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Τότε λένε άραγε ψέμματα ο Τούρκος Πρωθυπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώπιον του ΓΓ του ΝΑΤΟ; Κι αν λένε ψέμματα,να το δεχθούμε για χάρη των σεναρίων,οι δηλώσεις τους,απο μόνες τους,αποτελούν στην ουσία «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Ελλάδας. Μιλάνε για έμπρακτη αμφισβήτηση των συνόρων μας.

Και επειδή οι Τούρκοι ΟΛΑ τα βιντεοσκοπούν – όπως και το περιστατικό με την αιχμαλωσία των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο,που ακόμη δεν το δώσανε στην δημοσιότητα – προφανώς θα αναμένουμε να το δώσουν – το σχετικό υλικό -στην δημοσιότητα και όλοι θα κρίνουμε τότε «τι πραγματικά συνέβη ή συμβαίνει».

Ομως…ανεξάρτητα απο αυτό,μια σοβαρή χώρα που σέβεται τον εαυτό της και τον λαό της,μετά απο τέτοιους ισχυρισμούς και μετά απο μια πληθώρα παρόμοιων ενεργειών και δηλώσεων «απο τους απέναντι»,δεν κάθεται με…σταυρωμένα τα χέρια,ούτε απαντά απλά με κάποιες…δηλώσεις. Στέλνει τον πολεμικό της στόλο στη περιοχή(τουλάχιστον) και τοποθετεί χίλιες ελληνικές σημαίες και διοργανώνει μάλιστα και τοπικό…ελληνικό πανηγύρι,προσκαλώντας όλους τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Οπως κάνει η κάθε χώρα στο έδαφος της ή και ηΤουρκία σε κάθε σπιθαμή εδάφους που θεωρεί οτι είναι δικό της. Το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου(δεν είναι δικά σας,γιατί εμείς τα θεωρούμε δικά μας,άρα δεν κάνετε το παραμικρό σε αυτό το έδαφος),με την δηλωμένη και εντός της Αθήνας πρόθεση του Τ.Ερντογάν να αλλάξει σε βάρος μας τα σύνορα,δεν αντιμετωπίζονται πλέον με…ευχολόγια και δήθεν δηλώσεις-απαντήσεις.

Είναι φανερό οτι στην επίσκεψη του ο Τ.Ερντογάν στην Αθήνα «μέτρησε» ως πολύ…ελλιποβαρείς τους συνομιλητές του και εκτίμησε οτι «τους έχει του χεριού του» – προφανώς σε συνδυασμό και με πολλά άλλα(που γνωρίζει εκείνος και το επιτελείο του). Είναι καιρός στην Ελλάδα την κατάσταση να την πάρουν στα χέρια τους καταρχήν «οι επαγγελματίες» δηλαδή οι στρατιωτικοί και προφανώς να θεσμοθετηθεί άμεσα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας(πρώην πρωθυπουργοί,πρώην ΥΠΕΞ,πρώην αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΕΥΠ μαζί με όσους εκ της θέσεως τους σήμερα καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το έθνος,που θα αποφασίζει για αυτά τα θέματα – ομόφωνα ή με πλειοψηφία και με ποινή θανάτου για τυχόν διαρροή οποισδήποτε πληροφορίας απο τις συσκέψεις αυτές – αλλιώς θα γίνει…ανέκδοτο).

Ας δούμε τους υπόλοιπους «εμπλεκόμενους». Η Γερμανία ήταν πάντοτε – και είναι – με την Τουρκία(δεν έχουμε να περιμένουμε το παραμικρό συνολικά απο την ΕΕ). Η Ρωσία ανέκαθεν ήταν “ο ουδέτερος επιτήδειος” και εύκολα άλλωστε μας αντάλαξε με την…Ουκρανία μόλις πριν απο τρία χρόνια. Η Κίνα δεν θα αναμειχθεί(άλλωστε τις σοβαρές δουλειές τις κάνει στην Τουρκία και στις άλλες βαλκανικές χώρες). Οι ΗΠΑ (με το Ισραήλ και την Βρετανία) θέλουν την Ελλάδα και την Κύπρο ως “βάσεις”,αλλά αυτές τις είχαν και τις έχουν μάλλον «πολύ εύκολα»(διαχρονικά). Γι αυτό και το ΝΑΤΟ λέει «νείπτω τα χείρας μου» και «βρείτε τα,μεταξύ σας»! Με άλλα λόγια «είμαστε μόνοι μας». Και η απάντηση δεν είναι να…πουλήσουμε την μακεδονία ή την ήπειρο επειδή έτσι μας λένε τα pay roll του συστήματος Κλίντον,Σόρος κ.α.

Οι σημερινές δηλώσεις της Τουρκικής ηγεσίας οφείλουν να ενεργοποιήσουν όλα τα πραγματικά alarm κινδύνου για τον Ελληνικό λαό. Ο εφησυχασμός δεν προσφέρει το παραμικρό. Ούτε οι κατευναστικές δηλώσεις. Δεν δείχνουν…ψυχραιμία και δύναμη. Αλλά ερμηνεύονται (και ως ενα σημείο είναι) ως…ηττοπάθεια και νωθρή μαλθακότητα “βουτυρομπεμπέδων” – στην καλλύτερη περίπτωση. Για να έχεις ειρήνη,πρέπει να είσαι πανέτοιμος για τον πόλεμο. Και πρέπει επίσης να το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και καθαρά και ο…άλλος. Οπως και το γιατι θα χάσει τον πόλεμο,εαν το επιδιώξει.

Είναι κρίσιμο επίσης να αναθεωρήσει άρδην η Ελλάδα και το δόγμα της. Η Ελλάδα με άλλα λόγια οφείλει πλέον να θυμίζει προς κάθε κατεύθυνση χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ποιά είναι «τα δικά της σύνορα εδώ και χιλιάδες χρόνια» και ποιά θα διεκδικήσει να είναι σε περίπτωση που προκληθεί, καθώς η Τουρκία όπως είναι γνωστό σε όλους, ιδρύθηκε μόλις το 1923 – και απο τότε υπάρχει άλλωστε η σημερινή τουρκική γλώσσα και γραφή – είναι ένα άγουρο και νεότευκτο “κράτος-τέρας” που δυστυχώς βασίζεται μόνο σε γενοκτονίες -αρμενίων,ποντίων,κούρδων,ελλήνων κ.α. – σε δικτατορίες,σε ισλαμοφασιστικές νοοτροπίες,σε νταηλίκια κάθε είδους και μαγκιές και σε μια ανήθικη και ελεεινή συμπεριφορά.

Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως μια ελληνική ηγεσία και οχι τα pay roll του κάθε «παράγοντα».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here