Πλήρης ανατροπή στην «υπόθεση Σκριπάλ»

0
147

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας, ο Σ. Λαβρόφ, είπε πως η Ρωσία έχει στα χέρια της στοιχεία που αντικρούουν τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, τα δείγματα που πήρε προς ανάλυση το ελβετικό Κέντρο Χημειοραδιολογικής Ανάλυσης της πόλης Σπιτς από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ ) σχετικά με τους Σκριπάλ δείχνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ισχυρίζεται η Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, στα δείγματα βρέθηκαν στοιχεία του τοξικού χημικού στοιχείου ΒΖ που συγκαταλέγεται στα χημικά όπλα δεύτερης κατηγορίας και θα μπορούσε να είχε παρασκευαστεί οπουδήποτε.

Το ΒΖ είναι νευροπαραλυτικό στοιχείο που πρόσκαιρα προσβάλει τον οργανισμό . Η ψυχοτοξική επίδραση επιτυγχάνεται έπειτα από μισή- μια ώρα και κρατάει τέσσερις μέρες. Η δεδομένη συνταγή βρισκόταν στο στρατό των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία επεξεργασία ανάλογων χημικών στοιχείων δεν γινόταν.

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Ρωσία πλέον, έπειτα από αυτή την εξέλιξη απευθύνεται στον ΟΑΧΟ με το ερώτημα γιατί δεν ανέφερε την πληροφόρηση αυτή από το ελβετικό εργαστήριο της πόλης Σπιτς στα συμπεράσματα των ειδικών της

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here