Εγιναν καλά(!) ο Σκριπάλ με την κόρη του

0
218

Σε «ασφαλές μέρος» μεταφέρθηκε – σύμφωνα με το BBC –  η Γιούλια Σκριπάλ, κόρη του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι, αφού έλαβε εξιτήριο το βράδυ της Δευτέρας από το νοσοκομείο του Σάλισμπερι όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα μετά την επίθεση με νευροτοξική ουσία που δέχθηκε μαζί με τον πατέρα της στις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των γιατρών και οι δύο ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους τις τελευταίες εβδομάδες.  Σε επίσημη ανακοίνωσή του το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η Γιούλια Σκριιπάλ έχει λάβει εξιτήριο, ενώ επισημαίνεται ότι η θεραπεία της κόρης του πρώην διπλού πράκτορα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Παράλληλα, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Σάλισμπερι σημείωσε ότι η υγεία του πατέρα της 33χρονης βελτιώνεται σταδιακά, ενώ ευχήθηκε να λάβει επίσης εξιτήριο «εν ευθέτω χρόνω».

Ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πατέρας και κόρη. Τις πληροφορίες για το εξιτήριο της Γιούλια μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ξάδερφη της Γιούλια, Βικτόρια Σκριπάλ, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι μίλησε μαζί της, στην πρώτη της επαφή με τον έξω κόσμο μετά το περιστατικό. «Είπε ότι όλα είναι καλά και ότι η ίδια είναι OK», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Σκριπάλ, τηλεφωνικά από τη Μόσχα, τονίζοντας πως δεν θα πει τίποτα παραπάνω. Αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας μετέδωσε και η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Από την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο Σάλσμπερι είχε προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με την κλινική κατάσταση της 33χρονης, περιγράφοντας την ως «σταθερή» και όχι κρίσιμη.

Τέλος, το εν λόγω συμβάν αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας για το ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here