Πέθανε ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης

0
264

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, σε ηλικία 74 χρονών, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ο σκιτσογράφος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με την εφημερίδα «Βήμα» και άλλες αθηναϊκές εφημερίδες.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε, επίσης, έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στο νησί της Ρόδου, όπου στο παρελθόν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ενώ τη δεκαετία του 1970 είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Βαγγέλης Παυλίδης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σκιτσογράφους της σύγχρονης εποχής, με διακριτό στίγμα και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Οι ευρηματικές ιχνογραφίες του θα μας θυμίζουν τη μοναδική ματιά του στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο, όπως ο ίδιος έλεγε, «να υπηρετήσει την πιο ασεβή και αυθάδη από τις τέχνες, που στο στόχαστρό της έχει πάντα την εξουσία – την κάθε εξουσία». Συλλυπητήρια στους οικείους του» προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με αθηναϊκές εφημερίδες και είχε έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στο νησί της Ρόδου».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here