Νέο «επεισόδιο ναυμαχίας» με σκάφη του Λιμενικού έξω απο την Χίο – Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα,όσο μια πόλη μας…! Ενταση με σκάφη του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής σημειώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη σε θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας στη Χίο.

0
201

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό σκάφος εντόπισε λέμβο με μετανάστες η οποία βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα, ωστόσο δεν προέβη σε κάποια κίνηση και η λέμβος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Οταν το Λιμενικό ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης, το τουρκικό σκάφος επιχείρησε να το παρεμποδίσει, με την αιτιολογία ότι το ελληνικό βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα,.

Κατά πληροφορίες, η επιχείρηση διάσωσης από την πλευρά του Λιμενικού ολοκληρώθηκε, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

**Με υποτιμητκό τρόπο εκφράστηκε για την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που είχε ως κύριο περιεχόμενο τα τουρκικά πανεπιστήμια, κατέληξε ωστόσο με νέες αιχμές κατά της χώρας μας.

Ο κ. Γιλντιρίμ αφού αναφέρθηκε στο βαθμό προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι δεύτερη στο σχετικό δείκτη πίσω από την Ελλάδα, έστρεψε ακολούθως τα βέλη του προς τη χώρα μας αναφέροντας:

«Μην μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη». Είναι όμως γείτονάς μας και «όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Μεγάλη Τρίτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή το προσφυγικό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here