Ο ΣΥΡΙΖΑ πυρπόλησε και έκαψε κάθε προοπτική «συνεύρεσης» τώρα η στο μέλλον… Οποιοι και όποιες στο «Κίνημα Αλλαγής» «καλοβλέπουν» τον ΣΥΡΙΖΑ ως κάποιον «σύμμαχο» γνωρίζουν τον δρόμο προς την Κουμουνδούρου,δεν τους κρατάει κανείς...Ωρα καλή...

0
215

Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ένας «διάλογος» ενδεικτικός των αναταράξεων που έχει  δημιουργήσει στο Κίνημα Αλλαγής  η πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν,  αφού και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις που έχουν εκφράσει.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με το άρθρο της στα «Νέα» έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος της, κυρίως προς τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ  που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ως εξής:  Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να έχει τη δική του άποψη αλλά η δική μου αμετάβλητη θέση είναι ότι η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από την παρούσα Βουλή. Και όσοι αρνούνται τη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος και επιπλέον του παρέχουν τη δυνατότητα να καθορίσει τα άρθρα της αναθεώρησης μόνος του.

Στόχος της παρέμβασης της κυρίας Γεννηματά ήταν να λήξει  την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία της για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και να ξεκαθαριστεί ποια πολιτική θα ακολουθηθεί.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Βενιζέλος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το δικό του μήνυμα: ότι η συζήτηση δεν έχει λήξει.  Και ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας , ακόμα και μετά τα έργα και τις ημέρες του, να θεωρείται θεσμικός συνομιλητής  για την αναθεώρηση του Συντάγματος,  από κάποιους που δεν έχουν αντιληφθεί ότι επί της ουσίας ζητούν να κινηθεί μια διαδικασία που θα ελέγχεται πολιτικά από αυτόν.

Το κυριότερο.  Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία των αντιρρήσεων του αφού όπως τόνισε «θα επανέλθω όσες φορές χρειαστεί και με όση δύναμη χρειαστεί».  Άρα το ντέρμπι θα συνεχιστεί.

Τι θα ακολουθήσει;  Θα φτάσουν τα πράγματα μέχρι τέλους; Θα οδηγηθεί μια σχέση που έτσι κι αλλιώς είναι στον πάγο σε διαζύγιο; Και ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για αυτό; Τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται για πειθαρχικά μέτρα εναντίον του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ, θα πρέπει να προβληματίσουν όποιον είναι διατεθειμένος να ρίξει πρώτος την πέτρα.

Γιατί θα ήταν λογικό σε αυτή την περίπτωση να υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα και εναντίον του κ. Λοβέρδου αλλά και εναντίον του συνόλου σχεδόν της βάσης του κόμματος, που μετά και την υπόθεση Novartis, αντιδρά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ  ακόμα και για …δεντροφύτευση.

Στη Χαρ. Τρικούπη, αξίζει τον κόπο να δουν τη χαρά του κ. Τσίπρα.  Που από «στρατηγικός αντίπαλος» γίνεται ξαφνικά «συμπαίκτης». Που μπορεί να χωρίζει το Κίνημα Αλλαγής σε «υπεύθυνους» και «βαρίδια». Οι «υπεύθυνοι», είναι όσοι του προσφέρουν την ευκαιρία να βγει από την πολιτική του απομόνωση και να κάνει παιχνίδι σε βάρος τους. Τα «βαρίδια» είναι όσοι του το αρνούνται.

Δεν νομίζω ότι  στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν, πράγματι, ότι η βάση του Κινήματος Αλλαγής δεν βλέπει την ώρα να «αδειάσει» τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο για να τρέξει να συναντήσει τον Σκουρλέτη και τον Πολάκη.

Ανεξάρτητα αν κάποιοι αμετανόητοι στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν να το σκέφτονται.

Δημήτρης Χόνδρος | in.gr

**Μέρες που είναι άγιες, είπαμε να μη ρίξουμε τίποτε γα… σταυρίδια για τα κόμματα που έχουμε και που δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων.

Πλήρης ανικανότητα, αδιαφορία, χαλαρή διάθεση και μια τάση να κάνουν μάγκα τον Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς αλλά δεν έχει απαντήσεις. Αφήνει τον Καμμένο να το παίζει… Ράμπο με τους Τούρκους αλλά δεν έχουμε ακούσει κάποια σοβαρή πρόταση για το πώς θα υπάρξει εξομάλυνση. Ούτε έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο για την ονομασία των Σκοπίων.

Κάτι για αλλαγή στο Σύνταγμα ως προϋπόθεση, κάτι για να αναχαιτίσουμε την τουρκική προκλητικότητα. Κάτι για τα «βρόμικα ψέματα» σχετικά με την «καθαρή» έξοδο στην οικονομία, όμως, όχι ουσιαστικές προτάσεις. Ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα, ένα όραμα, μια κατεύθυνση για το που θα πάει τα επόμενα χρόνια.

Στη ΝΔ απλά περιμένουν πότε θα κάνει τη γκάφα η κυβέρνηση για να επιτεθούν αλλά αυτό πρόκειται για παθητική στάση κι όχι για επίθεση κατά μέτωπο. Ακόμη και το προνομιακό πεδίο δράσης της δεξιάς, τα εθνικά θέματα, έχουν αφεθεί στα χέρια του Καμμένου που πλάκα – πλάκα, με τις κορώνες και τους τσαμπουκάδες, θα κάνει την έκπληξη και μπορεί να ξαναμπεί Βουλή ως ο εκπρόσωπος της πατριωτικής δεξιάς. Όσο η άλλη, η μετριοπαθής, η… θεσμική θα ασχολείται με το μείζον ζήτημα: Γιατί χώρισε ο ένας, γιατί παντρεύτηκε η άλλη κ.λπ.

Για το Κίνημα Αλλαγής τι να πούμε; Έτσι που το κατάντησε η Φώφη είναι για γέλια και για κλάματα. Θυμήθηκαν να μας πουν ότι χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση λες και δεν το ξέρουμε. Και πήγε η… αρχηγός να συναντήσει τον Τσίπρα. Σα να ικετεύει για μια φωτογραφία μαζί του.

Είναι αυτά σοβαρά κόμματα να αντιμετωπίσουν τους αδίστακτους; Είναι σε θέση να αποφύγουν τις παγίδες που τους στήνει ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφιση της όποιας συμφωνίας έρθει στη Βουλή για το Σκοπιανό με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών με στόχο την διάσπασή τους;

Μια χαψιά θα τους κάνει ο Αλέξης και μετά θα λένε τι φταίει.

Καιρός να σοβαρευτούν. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν χρειάζονται ευγένειες. Εξυπνάδα χρειάζεται για να μην πέφτουν στην κάθε παγίδα που τους στήνει η αριστερά. Είναι έξυπνοι;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here