Τσακαλώτος σε Τσίπρα: «Ολοι μαζί συμφωνήσαμε και όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε, μαζί τα κάναμε»

0
250

«Αν είναι μία συζήτηση του είδους  “οι κακοί που θα τους βάλουμε φυλακή”, αυτή είναι μια ατζέντα που οδηγεί κατ’ ευθείαν στην Χρυσή Αυγή».

Η διαπίστωση ανήκει στον Ευκλ. Τσακαλώτο και αφορά την σκανδαλολογία.

Προφανώς και είναι μία συζήτηση «αυτού του είδους». Αλλωστε το λέει και το ξαναλέει ο Αλέξης Τσίπρας: «δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό».

Φαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών είναι πολύ πιο διορατικός από τον Πρωθυπουργό. Ή τουλάχιστον παρατηρητικός.

Δεν είναι βέβαιο ότι η μοναδική ανησυχία του είναι η Χρυσή Αυγή, όπως δεν είναι καθόλου βέβαιο και ότι κάτι τέτοιο απασχολεί τον κ. Τσίπρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος καταλαβαίνει πως η σκανδαλολογία και η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χώρας του χαλάνε το σκηνικό και διαμορφώνουν αβεβαιότητες και πεδία πολιτικής ρευστότητας υπονομευτικά για την υποτιθέμενη «επιστροφή στην κανονικότητα».

Η αναφορά του θα μπορούσε να εκληφθεί ως προειδοποίηση, όμως είναι μάλλον παράδοξο να προσδοκά κάποιος κάτι τέτοιο από την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι Τσακαλώτος και Τσίπρας μοιάζουν να επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Στον Αύγουστο του 2015. Όταν ο μεν δεν ήθελε να είναι υποψήφιος, πόσο μάλλον υπουργός Οικονομικών και ο δε πίεζε και τον παρακαλούσε.

Τώρα μάλλον πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού και εν όψει αυτού δεν πρέπει να ξεχνούμε κάτι που είχε πει ο Ευκλείδης στο συνέδριο του 2016: «Ολοι μαζί συμφωνήσαμε και όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε, μαζί τα κάναμε»…Όταν έλθει η ώρα θα καταλάβουν όλοι τι εννοούσε.

Α.Κωβαίος | in.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here