«Άλλαξε ο Μανωλιός»… και ο Αλέξης! Δηλώνει ότι είναι οτιδήποτε. Αρκεί, να μη συντριβεί στις επόμενες εκλογές.

0
395

Του Αντώνη Βγόντζα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ν’ αλλάξει.

Να μη θυμίζει με τίποτα τον Αλέξη των σχολικών καταλήψεων. Να σβήσουμε από τις μνήμες μας τα μνημόνια, που σκίζονται ή καταργούνται με ένα άρθρο και ένα νόμο. Να ξεχάσουμε τον Αλέξη, που βροντοφωνούσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, πριν από τις εκλογές του 2015: «Go back Merkel». Να διαγράψουμε τους τυχοδιωκτισμούς του Βαρουφάκη, στους οποίους παραδόθηκε χωρίς όρους και μέτρο, για επτά ολόκληρους μήνες. Να μην πάρουμε στα σοβαρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το Νοέμβριο 2015 (το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών), που πουλήθηκαν ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για 5,5 δις ευρώ.

Σε κερδοσκόπους!

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ν’ αλλάξει.

Αρχικά, μιμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στη φωνή. Στους χρωματισμούς της φωνής. Στη δομή του λόγου. Και το συνεχίζει. Με μεγαλύτερη ένταση. Τροποποίησε το σύνθημα της «Αλλαγής» με το «Αλλάζουμε». Και, από την Κυριακή, εγκαινιάζει μία νέα επικοινωνιακή επίθεση. Θέλει ολόκληρη την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Και να εγκατασταθεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν θέλει να είναι «ριζοσπάστης αριστερός». Ούτε καν αριστερός. Σιγά – σιγά έχει γίνει και «Ευρωπαίος». Του αρέσει που συνομιλεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Και τελευταία, με τον πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο, τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ν’ αλλάξει.

Είναι και με τους επιχειρηματίες. Ακόμα και με τις πολυεθνικές. Δεν πρέπει να ‘χουμε πολλές ενστάσεις γι’ αυτήν την τελευταία του στροφή (…«κολοτούμπα»). Χθες, ο Αλέξης απόλαυσε την επίσκεψή του στην Apivita. Μια καθαρά ελληνική εταιρία, που φτιάχνει φυτικά καλλυντικά από βότανα. Η οποία, όμως, έχει γίνει πολυεθνική. Αγοράστηκε στις αρχές της περασμένης άνοιξης από ισχυρό ισπανικό όμιλο. Γι’ αυτό το τελευταίο, δεν προβληματίστηκε ο Αλέξης. Δεν είναι κακό. Αλλά, ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, που κρατικοποίησε και τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να διατυπώσει και κάποιο προβληματισμό του. Τί θα είναι στο τέλος οι Έλληνες; Υπάλληλοι ξένων αφεντικών;

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ν’ αλλάξει.

Δηλώνει ότι είναι οτιδήποτε. Αρκεί, να μη συντριβεί στις επόμενες εκλογές.

Νέα Κρήτη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here