Τα ζώα μου αργά

0
311

Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Τόση ευαισθησία. Αναπάντεχο. Απρόσδεκτο. Απρόσμενο! Θα προσέθετα και υπερβολικό αλλά ποιος με βγάζει από το στόμα των συμπεθέρων που κάθονται στον καναπέ και πλέκουν πουλόβερ!

Και για να προκάνω και τους προοδευτικούς που εκπροσωπούν τα ζώα όλης της χώρας, να δηλώσω ότι μεγάλωσα με τετράποδα -και όχι με ζώα- και μάλιστα ο γιός μου έχει τον κατεργάρη Άργο, ένα απίθανο Κόκερ Σπάνιελ, που μπαινοβγαίνει στο σπίτι ανάλογα με το κέφι του. Και βέβαια έχοντας το ελεύθερο, ποτέ και για κανέναν λόγο δεν απεμπολεί την ελευθερία του.

Λοιπόν ενίοτε το βρίσκω και γω` εγωκεντρικό και άδικο, αλλά έχουμε διδαχθεί και ενδεχομένως αποδεχθεί ότι «μέτρον πάντων άνθρωπος».

Καταδικάζω, προφανώς, την κακοποίηση κάθε έμβιου όντος αλλά όχι και αυτόν τον απίθανο φαρισαϊσμό της ελληνικής κοινωνίας. Αυτής που εγκαταλείπει αδέσποτα τα ζώα, αυτής που παρατά τα σκυλόσκατα στους δημόσιους χώρους, αυτής που τα φυλακίζει σε διαμερίσματα, αυτής που διαδηλώνει για τα δικαιώματα των αδέσποτων, αυτής που καταβροχθίζει τα ψάρια με την ίδια ευκολία που διαδηλώνει για την προστασία των πουλιών. Και ακόμη αυτής που εκσφενδονίζει τα κυπελάκια του καφέ και τα μπουκάλια από νερό στο δρόμο. Σκουπίδια που μετατρέπουν πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, ύπαιθρο σε ατέλειωτες χωματερές!

Αλλά αυτά είναι άλλα ζητήματα. Τώρα ανακαλύψαμε δαίμονες. Καινούς δαίμονες. Κάτι που να μας ενώνει. Ως έθνος, ως κράτος, ως λαό, ως φυλή…

Και μεταξύ μας, πέραν της καθολικής ευαισθησίας, με εξέπληξε η πρωτόγνωρη άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του διαλυμένου κράτους και της παράλυτης δημόσιας διοίκησης. Απίστευτο. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε ταυτοποίηση των νεαρών, βρέθηκε το σκυλί, διατάχθηκε έρευνα, έσπευσε η δικαιοσύνη…

Φαντάζομαι ότι οσονούπω θα ανακοινωθούν συναυλίες συμπαράστασης, θα καθιερωθούν ετήσιες ζωοφιλικές εκδηλώσεις, σούπερ μάρκετ θα αναλάβουν τη χορήγηση τροφής, κτηνίατροι την υγειονομική κάλυψη και φυσικά κάποιοι υπερευαίσθητοι που για λόγους διακριτικότητας θα θελήσουν να παραμείνουν ανώνυμοι, θα διεκδικήσουν την αναδοχή του ζώου.

Και φυσικά το Πάσχα, ο συμπαθής σκύλος θα γευτεί αρνί ή έστω ερίφιο. Της σούβλας! Παρεμπιπτόντως, ούτε οι λύκοι τρώνε τόσα αρνιά όσα καταναλώνουν οι καλοί μας συνέλληνες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here