Σαϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι: Εχω όλες τις αποδείξεις για την δωροδοκία του Ν.Σαρκοζί «Δίνει» τον πρώην Γάλλο πρόεδρο για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης η δική του προεκλογική υποψηφιότητα στη Λιβύη

0
169

Στον “πολιτικό θάνατο” του Νικολά Σαρκοζί φαίνεται να παίρνει θέση “στο τραπέζι” – με

Ο Νικολά Σαρκοζί σε διακοπές με την Κάρλα Μπρούνι

αντάλαγμα προφανώς να του επιτραπεί να ξαναεπιστρέψει στο “λιβυκό τραπέζι του πόκερ” – ένας απο τους επιζώντες γιούς του Μουαμάρ Καντάφι, ο καταζητούμενος και κρυπτόμενος εδώ και χρόνια σε “λαγούμια” και ξένες χώρες Σεϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

Ο Σεϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι

Ο εν λόγω “Καντάφι” μιλώντας στην Τύνιδα σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Africanews έδωσε συγχαρητήρια στην Γαλλική δικαιοσύνη για την σύλληψη “κατ’ οίκον” του πρώην Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και υποστήριξε οτι έχει “σοβαρές αποδείξεις” για τον χρηματισμό του απο την Λιβύη. Και ευχήθηκε να τον δει να δικάζεται ως εγκληματίας για οσα έπραξε εναντίον της χώρας του.

Μιλώντας στην Zita Bιn Zineb υπενθύμισε οτι ήταν ενας απο τους πρώτους που αποκάλυψε το 2011 στο Euronews τις παράνομες χρηματοδοτήσεις του Σαρκοζί απο τον πατέρα του. Και πρόσθεσε: “Να γνωρίζουν όλοι οτι εαν κληθώ να καταθέσω ως μαρτυρας εναντίον του Σαρκοζί έχω στη διάθεση της δικαιοσύνης συγκλονιστικές αποδείξεις για την δωροδοκία του Σαρκοζί. Οπως και ο τότε αρχηγός των μυστικών μας υπηρεσιών Αμντουλάχ Σενούσι που μαγνητοσκοπούσε και ηχογραφούσε τις συναντήσεις του πατέρα μου με τον Σαρκοζί,ειδικά στην Τρίπολη”.

Ο Σεϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι σημειώνει οτι πρόθυμος να καταθέσει αποδείξεις για την εξαγορά του Σαρκοζί απο τον Μουαμάρ Καντάφι είναι και ο τότε γενικός διευθυντής της Libya investment Μπασίρ Σαλάζ,παρά τις απειλές που δέχεται για την ζωή του,καθώς ήδη έχουν γίνει απόπειρες δολοφονίας του(απο τις 23 Φεβρουαρίου άλλωστε βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας,μετά τις 6 σφαίρες στο στήθος που δέχθηκε, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στο Γιοχάνεσπουργκ, όπου ζει αυτοεξόριστος).

Να σημειώσουμε οτι ο γιός του Μουαμάρ Καντάφι ανακοίνωσε οτι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Λιβύης όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απο τον ΟΗΕ. Και προφανώς θέλει να χρησιμοποιήσει το “κάψιμο Σαρκοζί” ως…λάδι για την δική του άνοδο στην εξουσία και την…δικαίωση του πατέρα του(αφού τον θεωρούν τον Σαρκοζί ως…προδότη,παρότι τον είχαν πληρώσει “πολύ ακριβά”).

Και σε ενα μήνυμα του προς τον Ε.Μακρόν του σημειώνει οτι «θέλω να σας πω ότι ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί είναι υπεύθυνος για το χάος και την εξάπλωση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης στη Λιβύη και την περιοχή. Καλώ συνεπώς τον πρόεδρο Macron να λάβει μέτρα για τη στήριξη των εκλογών στη Λιβύη που θα μπορούσαν να διορθώσουν το τι έκανε ο προκάτοχός του». Σαφές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here