Απλές αλήθειες για το “Κίνημα Αλλαγής”

0
456

Δυο λόγια για το “συνέδριο” του «Κινήματος Αλλαγής». Είναι σαν να μην έγινε ποτέ! Αλλωστε κανείς δεν εκλέχθηκε για να συμμετέχει και κανένα όργανο(που δημιουργήθηκε) ή απόφαση(που υποτίθεται λήφθηκε) δεν αντιπροσωπεύει τους 210.000 πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου κόμματος. Με αυτή την έννοια,εαν εξαιρέσει κανείς την Φώφη Γεννηματά,ως πρόσωπο(και οχι γι αυτα που είπε) κανείς άλλος δεν “νομιμοποιείται” για το παραμικρό.

Απο εκεί και μετά. Κοινοτοπίες,ίδια κουρασμένα πρόσωπα και λόγια άνευ ουσίας ή σημασίας. Το ζητούμενο δεν είναι εαν τα “πουλέν” ορισμένων ολιγαρχών-επιχειρηματιών μοιράστηκαν μεταξύ “Τσιπροκαμμένων” και “Φωφησταυρικών”. Ούτε εαν κάποιοι αλοιθωρίζουν στην Νεα Δημοκρατία. Ούτε η αγωνία πολλών για…εξουσία. Ο κόσμος χόρτασε απο τα φασιστοειδή – που άρπαξαν με ψέμματα και απάτη και μυστικές συμφωνίες με τους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες – που μας κυβερνούν εδω και τρία χρόνια.

Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο…αλέξης(που έλεγε και ενα τραγουδάκι των Ολύμπιανς). Και πίσω απο τον “Αλέξη” ο Βαρδινογιάννης με τον Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδη,αγκαλιά με τον Μπόμπολα και τον Μάρη,σφιχταγκαλισμένοι με τον Μυτιληναίο και τον Φέσσα και προφανώς με το Ok του Λάτση και των άλλων “παιδιών” – όλη δηλαδή η βαριά διαπλοκή της χώρας αγκαλιά με τον Αλέξη και τον Πάνο(προφανώς θα έχουν τους λόγους τους). Το ξέρουν και οι…γλάστρες μαζί με τα χαλίκια αυτής της χώρας. Το φασιστικής αντίληψης και νοοτροπίας “συνοθύλευμα απατεώνων” προφανώς και κάνει ξεκαθαρίσματα “προσωπικών λογαριασμών” και στήνει το δικό του “μαγαζί”. Τίποτε άλλο.Δεν τους ενδιαφέρει το παραμικρό για κάτι διαφορετικό. Φαίνεται απο…μίλια μακρυά. Φυσικά μαζί τους έχουν πάει και οι Κλίντον,Σόρος,Μέρκελ και όλοι οι λυμεώνες που ορέγονται να κατασπαράξουν την Ελλάδα(ακόμη και ως…οικόπεδο – αρχικά είπαν “γιατί να τους πληρώσουμε αφου μπορούμε να τους τα πάρουμε όλα…τζάμπα;” – και εφήυραν το παραμύθι των…δανειστών που τάχαμου τους…χρωστάμε – για να κάνουν πλιάτσικο).

Εαν το “Κίνημα Αλλαγής” είναι να γίνει η εναλλακτική όλων αυτών,τζάμπα μιλάμε. Και άδικα κουβαλήθηκαν 210.000 άνθρωποι να ψηφίσουν. Εαν το πρόβλημα όλων αυτών είναι “να τσιμπήσουν” ενα ποσοστό-τσόντας για να μπούνε στην επόμενη κυβέρνηση(με όποιον νάναι και οτι νάναι),είναι για λύπηση,πραγματικά. Τουλάχιστον οι πρώην “πασόκοι” που πήγαν με το σύστημα των “Τσιπροκαμμένων” πήγαν και διαπραγματεύτηκαν μαζί τους(απο…νωρίς),με αντάλαγμα εξουσία,καρέκλες και ένα συρφετό απο παρατρεχάμενους για…βόλεμα. Σαν επαγγελματίες πήγαν και “νοικιάστηκαν” στο σύστημα των “Τσιπροκαμμένων”. Στυγνά και ωμά. Οσοι κλαίνε τώρα γιατί δεν πήγαν…τότε,ας πήγαιναν…(είναι τόσο,μα τόσο θλιβεροί και ποταποί).

Εαν μιλάμε για ενα νέο κόμμα που να αφορά τον ελληνικό λαό,θα πρέπει καταρχήν να έχει ιδεολογία,αρχές και αξίες που θα τα εχουν διαμορφώσει τα μέλη του. Εδω κανένας δεν ρωτήθηκε ούτε για το ονομα,ούτε για τα σύμβολα,ούτε και κανείς εκλέχθηκε για οτιδήποτε(πλην της Φώφης). Μέσα απο το διαδίκτυο πλέον ΟΛΑ ΑΥΤΑ μπορούν να γίνουν μέσα σε…μερικά λεπτά της ώρας. Κόμμα του Βαρδή,του Μπόμπολα,του Μυτιληναίου,του Μελισσανίδη,του Μάρη,του Λάτση κλπ κλπ υπάρχει. Είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κόμμα του Ελληνικού Λαού ΔΕΝ υπάρχει. Εαν αυτό δεν γίνει αντιληπτό,τι συζητάμε για τα υπόλοιπα;

Κώστας Πατεράκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here