“Πολεμικό κλίμα” στον τραπεζικό χώρο

0
184

Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εσχάτως στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς αναστολές και με όλα τα όπλα στο τραπέζι, εμπλέκονται κορυφαίοι πρώην τραπεζίτες οι οποίοι «αυτομόλησαν» από το ιδεολογικο-πολιτικό τους παρελθόν και προσέγγισαν την κυβέρνηση. Εγκατέλειψαν κεντρώους και δεξιούς φίλους και πέρασαν στην απέναντι όχθη προκειμένου να πολεμήσουν τον κοινό εχθρό.

Οι φήμες λένε για έναν τέτοιο μεγαλοτραπεζίτη με σοβαρές ποινικές εκκρεμότητες για σκάνδαλα που θα έκαναν τη…Novartis να κοκκινήσει. Λένε μάλιστα ότι το σκάνδαλο με τα φάρμακα βγήκε με τέτοια προχειρότητα προκειμένου να καλυφθεί το άλλο σκάνδαλο που θα συγκλόνιζε το τραπεζικό σύστημα και θα έκανε και πολλούς να έβαζαν… κουκούλα από τη ντροπή τους ή από την ενοχή τους.

Ο μεγαλοτραπεζίτης, άκουσε για ένα πόρισμα – φωτιά που υπάρχει για το πρόσωπό του κι έβγαλε τα «σκυλιά» να αλυχτάνε. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι πιέζει ασφυκτικά κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες να μη βγάλουν στη φόρα τα άπλυτά του, να δώσουν εντολή σε “δικαστικούς κύκλους”, να θαφτεί το πόρισμα και να μην ασκηθούν διώξεις.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απαιτήσει αποδέσμευση των λογαριασμών του, που τον έχει προβληματίσει ιδιαίτερα καθώς είχε μάθει να διάγει τρυφηλό βίο. Πώς το κάνει αυτό; Γιατί μπορεί και απαιτεί; Κρατάει από κάπου “κυβερνητικούς παράγοντες” ή έχουν κλείσει μια συμφωνία στη λογική: «Ο δικός σου εχθρός είναι και δικός μου, πάμε να τον τσακίσουμε;».

Αλλά υπάρχει κι άλλο ψωμί στην υπόθεση. Γιος σημαντικού πολιτικού αυτής της χώρας κινείται παρασκηνιακά, κάνει συναντήσεις με υπουργούς και κανονίζει πώς θα παιχτεί το παιχνίδι. Πώς θα σπιλωθούν άνθρωποι, πώς θα στηθούν κατηγορίες.

Ο εν λόγω γόνος είναι όλως τυχαίως και δικηγόρος ενός ελεγχόμενου σε πολύκροτη υπόθεση με τραπεζικό και real estate ενδιαφέρον. Σημεία και τέρατα.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here